Тонкі млинці на молоці з дірочками

Вже дуже-дуже скоро почнеться Масляний тиждень, а це значить, що почнеться своєрідний «млинцевий марафон». Ось коли можна без докорів совісті налопаться млинців до відвалу, не озираючись на дієти і принципи правильного харчування.

Господині печуть це чудове борошняний виріб за різними рецептами, а їх не мало: на дріжджах, на воді, заварні і т. д. Звичайно, у кожної сім’ї є свій улюблений спосіб приготування. Але завжди є час спробувати щось нове.

Не так давно ми розглядали рецепти тонких млинчиків на кефірі. Сьогодні хочу поділитися способом приготування на молоці. Нехай ніжні, тонкі,  печені сонечка підтримують ваш гарний настрій в ці чудові дні.

Загрузка...

Тонкі млинці на молоці з дірочками — класичний рецепт

Рецепт досить простий, тісто добре веде себе на сковороді, не прилипає і легко знімається. Самі млинці виходять ніжними, тонкими і еластичними.

Інгредієнти:

  • 3 великих яйця
  • 0,5 л молока
  • 2 ст. л. цукру
  • 0,3 ч. л. солі
  • 1,5 скл. борошна (склянка 250мл)
  • 1/2 ч. л соди
  • 3 ст. л. рослинної олії

Спосіб приготування: У глибоку ємність розбиваємо 3 яйця, додаємо до них цукор, соду і сіль і збиваємо за допомогою віночка або міксера.

Далі необхідно додати 100 мл молока. Молоко відразу все не виливаємо, нам потрібно тісто без грудочок, тому для початку ми створимо дуже густу однорідну масу.

Один із секретів цього рецепта полягає в тому, що молоко повинно бути теплим. Злегка підігрійте його перед приготуванням.

Змішуємо інгредієнти в мисці, після чого додаємо 1,5 склянки борошна, просіяного через сито — замішуємо густе тісто.

В одержану суміш поступово вливаємо молоко, що залишилося і ретельно розмішуємо. Додаємо в готове тісто олію і залишаємо його настоятися 30 хвилин при кімнатній температурі.

За цей час борошно розбухне, тісто стане більш клейким, що в подальшому допоможе уникнути прилипання млинців до сковороді

Перед тим як пекти млинці, гарненько розжарте сковороду. Це борошняний виріб любить високу температуру. У таких умовах вони випікаються швидко, і виходять м’якими і ніжними.

Краще всього, щоб сковорода була спеціальна, і на ній нічого крім них більше не випікалося . Якщо немає спеціального посуду, візьміть звичайну з товстим дном.

Перемішайте тісто перед випіканням млинців. Сковорідку змастіть вершковим маслом або шматочком сала. Ополоником наливайте тісто на центр сковороди і обертаннями рівномірно розподіліть по поверхні.

Перевертайте млинець тоді, коли він стане матовим, а краї підрум’яняться.

На випікання другої сторони потрібно менше часу, тому як побачите, що млинчик підрум’янився, відразу знімайте зі сковороди.

У процесі випікання коржів тісто потрібно перемішувати

Готові млинчики подавайте зі сметаною, медом або ягідним джемом.

Як приготувати млинці з дірочками на кислому молоці

Не рідкісна ситуація, коли в холодильнику можна виявити скисле молоко. Але не потрібно турбуватися, що продукт пропав, адже саме кисле молоко ідеально підходить для випічки тонких і ажурних млинчиків. Єдиний мінус — таке борошняний виріб не підходять для фарширування.

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 1 ч. л солі(за смаком)
  • 1 ч. л. цукру(за смаком)
  • 1 ч. л соди
  • 400 гр.кислого молока
  • 800 гр.води кімнатної температури
  • 2,5 склянки борошна (стакан 200 гр)
  • 2 ст. л соняшникової олії

Спосіб приготування: У посуд для замішування тіста розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і соняшникова олія, змішуємо інгредієнти. В кисле молоко додайте соду, розмішайте, дочекайтеся реакції, молоко повинно почати шипіти. У цей момент виливаємо його до яєць, додаємо воду і змішуємо до отримання однорідної суміші.

Поступово просіваємо борошно через сито отриману в кисло-молочну суміш.

Не збивайте тісто для млинців занадто сильно, від цього воно може стати більш тягучим і «гумовим»

Готовому тісту дайте трохи постояти, щоб борошно встигла розбухнути.

На сковороду налийте 1 ложку масла — тільки для першого млинця. Інші випікаємо без нього. Обсмажуємо млинці з двох сторін до золотистого кольору, готовий виріб має добре відділяється від сковороди.

Готові млинці змащуємо невеликою кількістю масла, це зробить смак більш насиченим, і укладаємо стопкою на тарілку.

Ніжні, з хрусткою окантовкою і з трохи кислуватим присмаком млинці можна подавати з медом або варенням. Так само гарні в гарячому вигляді з теплим молоком.

Загрузка...

Тонкі і ажурні млинці (рецепт на 1 літр молока)

Скільки вийде млинчиків з літра молока? Відповісти складно, адже все залежить од діаметру сковороди і консистенції заведеного тесту. В середньому від 18 до 20 штук. А якщо вже бути точним, на велику компанію або сімейний сніданок буде більш ніж достатньо. Молоко можете брати як свіже, так і подкисшее.

Інгредієнти:

  • 1 л. молока
  • 2 ст. борошна (320 р.)
  • 2 яйця
  • 4 ст. л. рослинного масла
  • 2-3 ст. л. цукру
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/2 ч. л. соди

Спосіб приготування: підігрійте молоко до теплого стану, але не кип’ятіть. У мисці збиваємо яйця цукор і сіль. Потім додаємо невелику кількість рослинної олії і знову перемішуємо інгредієнти.

Цукор можете додати на свій смак, але майте на увазі, що велика кількість цукру сприяє пригоранню млинців.

Додаємо в яєчну суміш 1/3 частина теплого молока.

Злегка перемішавши висипаємо всю муку. Замішуючи тісто обов’язково розбивайте утворилися грудочки.

Поступово додаємо молоко, що залишилося. Вливаємо тонкою цівкою, безперервно помішуючи.

Для того, щоб млинці були пористими, додамо в тісто соду і швидко перемішати.

Тісто на млинці повинно вийде рідким, тільки з такою консистенцією вони будуть тонкими

Залишаємо тісто на 30 хвилин. Добре прогріваємо сковороду змащуємо невеликою кількістю рослинного масла перед випічкою кожного млинця.

Обсмажуємо млинці з двох сторін до красивого рум’яного кольору.

Змащуємо вершковим маслом і складемо стопкою.

Заварні млинці на кефірі та молоці — рецепт тонких млинців з дірочками

Заварне тісто, напевно, саме «вдячне» для випічки млинців. Коржі виходять тонкими, ажурними, але в той же час міцними, що дозволяє їх легко перевертати без втрати цілісності.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 стакан
  • Кефір – 1 склянка
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Борошно – 1 склянка Р
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Сіль – щіпка
  • Сода – 1 ч. л.

Спосіб приготування: Змішайте борошно з содою в окремій ємності. В окремій мисці збийте яйця цукор і сіль. Збиваємо до тих пір, поки не почнуть утворюватися бульбашки. Сама яєчна маса теж повинна злегка збільшиться в об’ємі. Збиті яйця змішуємо з кефіром.

Після чого просіваємо борошно з содою і ретельно розмішуємо до однорідності.

Тісто залишимо на 15 хвилин. Молоко необхідно довести до кипіння. Обережно, тонким струменем вливаємо гаряче молоко в тісто безперервно помішуючи. Вливаємо олію.

Розігріту сковороду змащуємо невеликою кількістю масла. Випікайте млинці з двох сторін до підрум’янення.

Смачні тонкі млинці на молоці з окропом

Ще один рецепт заварних млинців, але тут ми не будемо використовувати кефір. Дуже ніжні, тонкі і тануть у роті печені сонечка миттєво розлетяться зі столу.

Інгредієнти:

  • Борошно — 1,5 ст (220 гр)
  • Молоко — 2 склянки (400 мл)
  • Вода (окріп) — 1 склянка (200 мл)
  • Яйця — 3 шт
  • Цукор — 3 ст. л
  • Масло рослинне — 3 ст. л
  • Сіль — 1/2 ч. л

Спосіб приготування: Злегка збиваємо яйця з сіллю і цукром. Додаємо в тісто 1 склянку теплого молока.

Вводимо борошно поступово, ретельно розмішуючи.

Щоб позбутися утворилися грудочок, можете трохи збити блендером тісто

В отримане тісто додаємо ще одну склянку молока і рослинне масло.

Далі вливаємо склянку окропу не перестаючи перемішувати. Дайте тісту настоятися протягом 30 хвилин. Щоб млинці не пригорали, протріть сковороду серветкою, просоченою рослинним маслом. Розжаримо сковорідку до легкого димку. Рівномірно розподіліть тісто тонким шаром по дну сковороди.

Випікайте млинці до утворення золотистого кольору з двох сторін.

Млинці з дірочками на молоці та воді без яєць

Чи бувало таке, що млинців хочеться, а яєць в холодильнику немає? І в магазин йти, ой, як не хочеться. Для цього випадку є чудовий рецепт, як приготувати їх без яєць.

Інгредієнти:

  • 1 літр молока
  • 1 ч. л солі
  • 1 ч. л цукру
  • 100 гр вершкового масла
  • 0,7 ч. л соди
  • трохи соку лимона (погасити соду)
  • рослинна олія 100 мл
  • борошно пшеничне в/с — 2 склянки (склянка 250 гр)
  • Вершкове масло для змащування готових млинців

Спосіб приготування: нагрійте Молоко в каструлі, але не доводите до кипіння. У теплому молоці змішуємо сіль і цукор за допомогою віночка. Розтопіть вершкове масло і додайте його в молоко.

Щіпку соди погасите лимонною кислотою, додайте в молоко і відразу розмішайте.

Поступово додавайте борошно, просіваючи в каструлю. Стежте, щоб не утворювалися грудочки.

Дайте тісту трохи постояти. Перед тим як пекти млинці, розігрійте сковороду і змастіть її маслом. Налийте тісто тонким шаром і рівномірно розподіліть по сковороді.

Частіше перемішуйте тісто в каструлі, щоб воно не втрачало однорідності.

Готові млинці змащуйте маслом.

Такі млинці добре поєднуються з будь-якими джемами, медом і сметаною.

Рецепт млинців з дірочками на кефірі і молоці

Трохи раніше ми розглядали рецепт заварних млинців, тут же тісто буде звичайним, без окропу. Смак, звичайно ж, буде трохи іншим, але він вам теж сподобається. Такі млинці ідеально підходять для фарширування солодкою начинкою.

Інгредієнти:

  • Яйце — 1 шт
  • Цукор — 1 ст. л
  • Молоко 3,2% — 200 мл
  • Кефір 1% — 100 мл
  • Борошно пшеничне — 130 гр
  • Олія соняшникова — 1 ст. л

Спосіб приготування: Заздалегідь дістаньте кефір з холодильника, він повинен бути кімнатної температури. Молоко злегка підігрійте на плиті. У мисці ретельно змішайте яйце і цукор. Додайте до яйцю тепле молоко, добре розмішайте.

Потім всипте частину борошна невеликими порціями. Гарненько розмішуйте борошно віночком, не допускаючи утворення грудочок.

Коли відчуєте, що консистенція стає густою додайте кефір. Потім всипте в отриману суміш решту борошна.

Коли тісто буде готове налийте 1 столову ложку соняшникової олії.

Перед тим як приступити до випікання, розігрійте сковороду і змажте серветкою, просоченою рослинним маслом. Тісто не дуже рідке, тому млинці будуть виходити середньої товщини, але з безліччю дірочок.

Випікайте до підрум’янення, пам’ятайте, що на другу сторону потрібно менше часу.

Млинці по цьому рецепту ідеально поєднуються зі згущеним молоком. Так само гарні фаршировані сиром.

Сподіваюся, що серед представлених рецептів, знайдеться той, який припаде до душі всій вашій родині. Що може бути прекраснішим, ніж зібратися дружною веселою компанією за столом і насолодитися смаком, домашньої випічки, приготовленої з душею і любов’ю.