Тонкі млинці на кефірі з окропом

Завжди з острахом дивилася на рецепти млинців з кефіру, і чесно кажучи, не завжди вони у мене виходили. Тісто на нього виходило дуже ніжне, на сковороді постійно рвалася, а від процесу приготування залишалося тільки почуття розлади («Знову не вийшло!»).

Коли я відкрила для себе рецепт заварних млинці на кефірі, радості моїй не було меж. Тісто залишалося таким же тонким і ніжним, але завдяки крутого окропу, який додавав борошні клейкості, воно було більш міцним. Смачні, ніжні, ароматні, чудово поєднуються з медом, варенням, згущеним молоком, ідеально підходять для фарширування.

Якщо ви готуєте по такому рецепту в перший раз, відразу розвію ваші побоювання. Так, окріп вливати в тісто можна, інгредієнти не згорнуться! Він не сприяє утворенню грудок, а навіть навпаки робить масу більш однорідною.

Ну що ж, думаю ви вже озброїлися всім необхідним інвентарем, давайте пекти млинці!

Загрузка...

Млинці на кефірі з окропом (тонкі і з дірочками)

Цей рецепт підкорив мене своєю легкістю, тісто готується моментально, млинці смажаться швидко і дуже легко перевертаються не прилипаючи до сковороді. Піч — одне задоволення. Якщо ви хочете приготувати більшу кількість, наприклад з 1 літра кефіру, то просто помножте кількість інгредієнтів в два рази.

Інгредієнти:

  • Борошно — 10 ст. л з гіркою
  • Яйця — 2 шт
  • Кефір — 0,5 літра (1%)
  • Соняшникова рафінована олія — 3 ст. л
  • Цукор — 3 ст. л
  • Вода — окріп 1 склянку (200 гр.)

Спосіб приготування: Вбиваємо в миску яйця, додаємо цукор, збиваємо за допомогою виделки або віночка протягом приблизно 1 хвилини. Можна скористатися міксером, він заощадить ваш час. У збиті яйця вливаємо кефір і знову перемішуємо.

Потім додаємо рослинне масло. В отриману суміш додаємо борошно.

Борошно додавати поступово, так буде легше перемішувати тісто

Вливаємо в тісто 1 склянку гарячої води (бажано, щоб це був крутий окріп).

Вимішуємо масу до однорідної консистенції і даємо настоятися 5-10 хвилин

Перед тим як будете смажити млинці підготуйте сковороду. Ретельно промийте, висушіть, дайте їй розжаритися. Інакше тісто буде прилипати до поверхні.

З допомогою ополоника, вилийте на сковороду необхідну кількість тіста, обсмажуйте млинець з двох сторін.

Для того, щоб його перевернути використовуйте спеціальну лопатку. Готові млинці можна подати на стіл з джемом або сметаною.

Смачні заварні млинці на кефірі з окропом у дірочку

Повітряні і ажурні — перші слова, які приходять в голову, коли пробуєш цю випічку. Недарма цей рецепт носить назву «Вологодське мереживо» . Такі смачні, що просто неможливо відірватися. З даної кількості інгредієнтів виходить приблизно 25 млинчиків.

Інгредієнти:

  • 500 мл кефіру
  • 500 мл води (окропу)
  • 2 яйця
  • 1-2 ст. л. цукру
  • 2/3 ч. л. солі
  • 1 ч. л. соди (без гірки)
  • 300 гр. борошна (2 склянки)
  • 4 ст. л. рослинного масла

Спосіб приготування: У першу чергу поставте нагрівати воду, і поки вона закипає займіться тестом. В глибокій чаші змішуємо кефір, яйця, цукор і сіль.

Все добре збиваємо. Далі додаємо в суміш борошно.

Борошно бажано заздалегідь просіяти. Так вона стане більш рихлою і її буде простіше заважати.

Акуратно розмішуємо тісто, щоб не було грудочок.

Киплячу воду знімаємо з вогню і додаємо в неї соду і перемішуємо.

Після того як реакція шипіння припиниться, виливаємо рідина в тісто постійно його помішуючи.

Намагайтеся тримати весь необхідний інвентар і інгредієнти під рукою, так завести тісто буде простіше і швидше

Залишаємо «відпочити» на 5 хвилин. П’ять хвилин вливаємо в масу рослинне масло і знову перемішуємо.

Можна приступити до випікання млинців.

Обов’язково змащуйте сковороду рослинною олією перед кожним млинцем. Сода і кефір додадуть їм легкість, а масло гарний мереживний візерунок.

З допомогою ополоника налийте тісто на розігріту сковороду і розподіліть рівномірно по поверхні.

Оскільки тісто тонке, млинці готуються дуже швидко, не допускайте пригорання.

Млинці «Вологодське мереживо» готові.

 

Загрузка...

Рецепт тонких заварних млинців з дірочками без яєць

Якщо вам не можна вживати в їжу яйця, або просто в холодильнику їх не виявилося, а смачненького, ой, як хочеться, то це не привід відмовлятися від такого чудового ласощі. Готуються вони і без яєць, досить просто.

Інгредієнти:

  • Кефір 400 мл.
  • Сода 0,5 ч. л.
  • Сіль 0,5 ч. л.
  • Цукор 2 ст. л.
  • Борошно 250 гр.
  • Окріп 200-250 мл.
  • Рослинна олія 2 ст. л

Спосіб приготування: У глибокій мисці змішуємо кефір, соду, сіль і цукор за допомогою віночка. Додаємо отриману масу просіяне борошно, продовжуємо заважати. Тісто має вийти досить густим.

Припустимо, якщо залишаться невеликі грудочки. Вливаємо в тісто крутий окріп і ретельно розмішуємо, ті грудочки, що були спочатку, повинні добре і швидко розійтися.

У готове отриману масу додаємо пару ложок рослинного масла.

Перед тим як почати пекти, так само змастіть сковороду маслом. Зробити це треба всього один раз.

Перевертайте млинець в той момент, коли він весь стане матовим, інакше він порветься. Для даного рецепта краще використовувати керамічну сковорідку

Кількість цукру в даному рецепті можна регулювати за вашим бажанням, якщо ви будете подавати їх з несолодкої начинкою, зменшіть його кількість.

Як приготувати ажурні заварні млинці на кефірі з молоком

Зверніть увагу, що для цього рецепта основні інгредієнти повинні бути кімнатної температуты, тому заздалегідь вийміть їх з холодильника. Готуються ці млинці також швидко і просто як і попередні рецепти. Ніжні і ажурні печені «сонечка» порадують вас і на сніданок і на сімейну вечерю.

Інгредієнти:

  • Кефір 1%- 500мл
  • Молоко — 250 мл
  • Борошно-2 склянки
  • Яйце — 1 шт.
  • Цукор — 1-2 ст. л
  • Ванілін — щіпка
  • Сіль — 0,5 ч. л
  • Сода — 1 ч. л
  • Рослинна олія — 2 ст .л

Спосіб приготування: Кефір нагріти до 40 градусів (не більше!). При нагріванні обов’язково помішуйте інакше він може згорнутися. Нагріте кефір перелити в миску і висипаємо в цю ж ємність соду, перемішуємо.

Утворюється піна — це відбувається процес «гасіння». Додаємо в миску цукор і сіль, трохи ваніліну, розбиваємо яйце. Збийте масу за допомогою віночка або ложки. Поступово всипаємо борошно.

На даному етапі нам потрібно домогтися консистенції густої сметани.

Якщо кефір за відсотком жирності більше, ніж вказано в інгредієнтах, борошна може знадобиться менше.

Доведіть молоко на плиті до кипіння, інтенсивно кип’ятити не треба, відразу зніміть з вогню. Тонким струменем вливаємо молоко в тісто безперервно помішуючи.

Тісто стане більш рідким і однорідним. Після чого додаємо 2 ст. л рослинного масла.

Ополоником виливаємо необхідну кількість тіста на розпечену сковороду, пропекаем млинець з двох сторін.

Готові млинці кладемо на тарілку і змащуємо шматочком вершкового масла.

Відеорецепт про те, як приготувати тонкі млинці з дірочками

У завершенні статті, хочу запропонувати до перегляду відмінне відео, де докладно розказано техніка приготування заварного тіста, і показана його консистенція.

Сподіваюся, дорогі читачі, ви переконалися в тому, що заварне тісто готується досить просто. І якщо раніше вам не доводилося пекти млинці таким способом, то ви обов’язково оберете один із запропонованих рецептів на пробу. Бажаю вам успіхів на кухні. Готуйте із задоволенням.