Суп з галушками – 5 покрокових рецептів приготування

Хочу сьогодні розповісти вам ще про одне перше блюдо, яке користується не меншою популярністю в нашій родині ніж суп з фрикадельками. Смачний, ніжний, поживний, і ситний, завдяки вмісту борошняного компонента суп з галушками.

Люблю цю страву за можливість імпровізації. Будь-яке м’ясо ви не поклали, які б додаткові овочі не використовували, воно завжди виходить чудовим. Самі галушки, ввібравши в себе м’ясний бульйон, розбухають, стають дуже м’якими і приємними на смак.

Думаю, що багатьом це блюдо знайоме з дитинства. Дуже часто нам готували його і в садах, і наші мами і бабусі вдома. Як завжди в кожній сім’ї свій рецепт, свою родзинку, свій «секретний інгредієнт». І кожен з них гарний по-своєму. Вибирайте рецепт собі по душі і давайте готувати…

Загрузка...

Суп з галушками на курячому бульйоні. Покроковий рецепт приготування

Це базовий рецепт класичного курячого супу. Ніяких складнощів з приготуванням виникнути не повинно. Головне, правильно приготувати тісто на галушки, щоб вони не розповзлися в бульйоні.

Інгредієнти:

  • Гомілка куряча — 4 шт
  • Картопля — 2 шт
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Морква — 1 шт
  • Олія — для смаження
  • Яйця — 2 шт
  • Борошно — 6-8 ст. ложок
  • Перець солодкий — 1 шт
  • Кріп — за бажанням
  • Лавровий лист — 1 шт
  • Сіль — за смаком

 

Як приготувати суп з галушками

 Курку попередньо промити, набрати в каструлю води. Відправити гомілки у воду і довести до кипіння, далі варимо до повної готовності м’яса.

Картоплю почистити і нарізати невеликими шматочками, додати в бульйон. Поки картопля вариться, почистимо цибулю і ретельно промиємо моркву і підготуємо їх для пасерування. Для цього цибулю нашинкуем, а морква натремо на дрібній тертці. Викладаємо підготовлений цибулю на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо до рум’яного кольору, після чого додаємо моркву і обсмажуємо овочі ще 5 хвилин.

Підготуємо тісто для галушок. Для цього змішаємо яйце і борошно в окремій мисці. Тісто має вийти густим.

Коли картопля майже зварився можна додавати тісто.

Добре нагрійте чайну ложку в бульйоні, для того щоб тісто не прилипало, а вільно скочувалося в суп

Не набирайте занадто багато тесту на ложку, т. до в процесі приготування галушки сильно збільшуються у розмірі. Поваріть їх в бульйоні близько 10 хвилин під закритою кришкою на повільному вогні.

По закінченню часу додайте в бульйон пасеровку з моркви і цибулі. Наріжте солодкий перець невеликою соломкою і опустіть в каструлю, на цьому ж етапі додайте зелень. Через пару хвилин покладіть лавровий лист і посоліть суп.

Варимо страву ще 10 хвилин на повільному вогні. Подавайте страву до столу зі сметаною або майонезом.

 

Загрузка...

Рецепт супу з галушками як у дитячому садку

Такий супчик можна давати дітям з 1 року. Він дуже смачний і подобається дітям, хоча і дорослі люблять його не менше. Перевага тут віддається не звичайного м’яса, а фаршу. Т. до діткам легше жувати.

Інгредієнти:

  • Фарш — 400 гр
  • Морква — 1 шт
  • Цибулина — 2 шт
  • Картопля (велика) — 2 шт
  • Зелень
  • Борошно — 2 ст. л
  • Яйце — 1 шт

Спосіб приготування: Займемося фаршем для фрикадельок. Одну невелику цибулину натремо на дрібній тертці, додамо солі і спецій за смаком і добре все перемішати. Якщо фарш на ваш погляд сухуватий, можна додати трохи води. Картоплю ріжемо кубиками. Ставимо воду а вогонь, як тільки вона закипить, додаємо картоплю. Поки він готується займемося фрикадельками. Скачуємо фарш в невеликі кульки.

Щоб зручніше було сформувати фрикадельки, змочіть руки водою, так фарш не буде липнути до пальців і долонь

Готовий кульки відразу додаємо в суп. Обов’язково знімайте пінку, яка буде утворюватися при варінні м’яса. Для того, щоб приготувати галушки, збиваємо одне яйце в мисці. Трохи підсолюємо і всипаємо борошно. Заводимо тісто по густоті схоже на оладки. За допомогою маленької ложки зачерпываем невелику кількість тіста і додаємо його в бульйон.

Підготуємо засмажку. Лук наріжемо дрібними кубиками, відправимо обсмажуватися на сковороду, тим часом моркву натремо на крупній тертці. Коли цибуля підрум’яниться додайте моркву і обсмажуйте ще 3 -5 хвилин. Шаткуємо зелень. Додамо підготовлені інгредієнти в суп і посолимо його.

Варимо ще кілька хвилин, після чого можна подавати страву до столу.

 

Покроковий рецепт супу зі свининою і галушками

Особливо смачним такий супчик виходить зі свининою. Дуже смачний і поживний. Основна перевага таких страв, в тому , що готуються вони з звичних продуктів, які є в кожному будинку.

Інгредієнти:

  • М’ясо свинина — 350гр
  • Вода — 2,5 л
  • Сіль — 1ст.л
  • Рослинне масло — 1ст.л
  • Лавровий лист — 1шт
  • Чорний перець горошком — 5 шт
  • Морква — 1 шт
  • Цибулина -1шт
  • Картопля — 350гр
  • Зелень за смаком.
  • Яйце -1шт
  • Вода — 4ст.л
  • Сіль — 1/3ч.л
  • Борошно — 100гр

Спосіб приготування: Наливаємо воду в каструлю, приблизно 2,5 літра. М’ясо свинини промити і нарізати невеликими шматочками. Кладемо їх у воду, додаємо лавровий лист і перець горошком. Варимо близько години.

Не забувайте знімати піну. Ріпчасту цибулю ріжемо невеликими кубиками і натираємо на дрібній тертці моркву. Картопля очищаємо від шкірки і нарізаємо брусочками. По закінченню години додайте в бульйон картоплю і одну столову ложку солі, варіть 20 хвилин. Тим часом підготуємо засмажку. Розігріємо сковороду з рослинним маслом і обсмажимо цибулю до золотистого кольору, потім додамо до нього моркву і обсмажимо овочі протягом 4 хвилин.

Готову засмажку додати в бульйон і перемішати. Займемося тестом для галушок. У мисці збийте яйце і додайте трохи солі. Влити невелику кількість води і перемішайте до однорідності. Поступово всипаємо борошно, безперервно помішуючи. Готову борошняну суміш викладаємо в суп за допомогою невеликої ложки.

Коли галушки спливуть, варити суп ще 4-5 хвилин. За хвилину до готовності додаємо дрібно посічену зелень.

Блюдо виходить, наваристим, смачним і дуже ситним.

Суп з сирними галушками на курячому бульйоні

Такий суп довго не затримується, тому що завжди просять добавки. Сирні галушки роблять його незвичайним, оригінальним. Ті хто куштують його вперше часто бувають здивовані приємним смаком і ніжною консистенцією. Це соковите, яскраве та легке на смак блюдо сподобається всім.

Інгредієнти:

  • Куряче м’ясо — 600 гр.
  • Картопля — 4 шт.
  • Перець (солодкий) — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Сир — 100 гр.
  • Яйце — 1 шт.
  • Борошно — 4 ст. л
  • Цибуля — 1 шт.
  • Часник — 2 зубчики
  • Сіль — 1 ст. л
  • Соняшникова олія

Спосіб приготування: Налийте в каструлю 3 л води і покладіть в неї попередньо вимите куряче м’ясо. Злегка посоліть і варіть на середньому вогні.

Поки бульйон готується займемося тестом для галушок. Сир натріть на дрібній тертці, розбийте одне яйце і добре перемішайте. Поступово додавайте борошно. Тісто по консистенції не повинно бути твердим. Але в теж час, не рідким, щоб кульки не розпадалися.

Сир вибирайте твердих або напівтвердих сортів.

При формуванні кульки тісто не повинно липнути до рук, якщо це відбувається, то додайте ще не багато борошна.

Картопля наріжемо кубиками. Підготуємо засмажку. Морква натремо, нишинкуем цибулю. невеликими шматочками поріжемо болгарський перець. Обсмажимо овочі на сковороді з розігрітим рослинним маслом. Морква потримайте на вогні протягом 1-2 хвилин і додайте до неї болгарський перець. Через 2 хвилини додайте цибулю і часник пропущений через чеснокодавку.

Смажимо овочі ще 3-4 хвилини. З бульйону виймаємо курку і ділимо її на невеликі шматочки. Додаємо в бульйон нарізану картоплю. Як тільки він закипить, додамо галушки. Коли вони спливуть, повертаємо в суп шматочки курки. Доводимо інгредієнти до кипіння і кладемо засмажку.

Знову доводимо до кипіння, чекаємо 2 хвилини і відключаємо вогонь. Перед подачею блюда на стіл дайте йому настоятися 10-15 хвилин.

Бабушкін супчик з галушками і куркою

Це дуже простий у приготуванні варіант, по часу займе не більше 20 хвилин, якщо у вас вже є готовий курячий бульйон. Але нехай вас не бентежить ця легкість, цей суп теж дуже хороший. Тільки м’ясо, галушки, ароматний бульйон і нічого зайвого.

Інгредієнти:

  • Курка – 400 гр
  • Зелень – 1/2 пучка
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода – 2,5 л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Борошно – 70 гр-80 гр.(або 0,5 ст. 200гр)
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 1/3 ч. л.

Спосіб приготування: Для початку приготуємо курячий бульйон. Для цього помістимо в каструлю м’ясо, розрізану цибулину і лавровий лист. Заливаємо водою, трохи солимо і доводимо до кипіння.

Після закипання варимо м’ясо ще 40-50 хвилин на невеликому вогні. Готову курку виймаємо з бульйону і поділяємо на невеликі шматочки і повертаємо назад в каструлю, цибулю можна викинути.

На даному етапі спробуйте бульйон на сіль, якщо потрібно, додайте ще спецій.

Для галушок змішуємо в мисці борошно, яйця і трохи солі.

За допомогою ложки тісто додаємо в киплячу воду. Варимо 5 хвилин, після чого додаємо зелень і вимикаємо вогонь.

Перед подачею дайте настоятися приблизно 5-10 хвилин. Розлийте бульйон з галушками і м’ясом по тарілках

Подібний суп готувати одне задоволення. Крім зазначених інгредієнтів можете поекспериментувати з крупами. Гречка або рис зроблять це блюдо більш ситним. Також спробуйте додавати різні овочі. Якщо ви не їсте м’ясо, то гідною йому заміною послужить квасоля або інші бобові.