Суп з фрикадельками з курячого фаршу – 7 рецептів самого смачного супу

Фрикадельки — один з тих інгредієнтів, навколо якого часом виникають суперечки. А питання ось в чому. Чи потрібно їх обсмажувати, перед тим як кинути в суп, або ж можна обійтися і без цього? Саме слово італійського походження. Frittatella — що в перекладі означає «смажене». Але от якщо ми звернемося до тлумачного словника, то побачимо визначення: «Фрикаделька — кульку з фаршу (м’ясного, рибного), зварену в бульйоні». (Ожегов С)

Але я вважаю, що яким би способом ви не приготували, страва буде дуже смачним, якщо робити все з душею і гарним настроєм. З курячого фаршу виходять ніжні, м’які м’ясні кульки та чудовий смачний бульйон.

Варити такий суп зовсім не складно, а якщо м’ясні заготовки зроблені заздалегідь, то і дуже швидко. Пропоную вашій увазі добірку рецептів з докладним описом.

Загрузка...

Суп з фрикадельками з курячого фаршу — найсмачніший рецепт

Чому саме цей рецепт визнаний моєї улюбленої малечею самим смачним. Адже ви напевно знаєте якими суворими критиками бувають діти. Цей рецепт мені теж до душі. Суп виходить легким, прозорим бульйоном і ароматним.

Інгредієнти:

  • Курячий фарш — 450 гр
  • Картопля — 4 шт
  • Цибуля — 1 шт
  • Морква — 1 шт
  • Часник — 2 зубчики
  • Зелень (кріп або петрушка) — 1 пучок
  • Вершкове масло — 30 гр
  • Сіль і спеції за смаком

Спосіб приготування: Для початку підготуємо курячий фарш. Додайте в нього за смаком спецій і підсолити.

Гарненько змішайте. Сформуйте руками з готового фаршу невеликі кульки. Готові Фрикадельки.

Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте, моркву натріть на крупній тертці. Часник пропустити через чеснокодавку або скористайтеся теркою з дрібними зубчиками.

Картопля промийте, зніміть шкірку і наріжте невеликими кубиками. Наріжте зелень. Розігрійте сковороду і розтопіть на ній шматочок вершкового масла.

В цей же час поставте на вогонь каструлю з водою.

Обсмажте фрикадельки.

Коли м’ясні кульки змінять свій колір додайте цибулю і продовжуйте обсмажувати до рум’яного кольору цибулі.

Викладіть в сковороду моркву, продовжуйте обсмажувати інгредієнти до її м’якості.

Киплячу воду підсолити і опустіть в неї картоплю, доводимо до кипіння. Після чого додаємо весь вміст сковороди в воду. Продовжуємо варити суп до готовності картоплі. За 2 хвилини до готовності додайте зелень.

Погодьтеся, рецепт дуже простий, готується все дуже швидко, а страва дуже яскраве і барвисте.

 

Смачний рецепт супу з рисом і фрикадельками з курячого фаршу

Супи в яких міститься рис дуже корисні, тому що він здатний утримувати в собі корисні речовини і вітаміни навіть при термообробці. Так само він відмінний абсорбент, виводить шлаки і токсини з організму. Тому дуже рекомендую не обходити стороною цей рецепт. Приємно, коли смак і користь йдуть поруч.

Інгредієнти:

  • Картопля-6-8 шт
  • Морква — 1 шт
  • Цибуля — 2 шт
  • Рис – 2 ст. ложки з гіркою
  • Рослинне масло — 2 ст. ложки
  • Фарш курки — 500 гр
  • Яйце — 1 шт
  • Лавровий лист – 2 шт
  • Сіль, перець, зелень за смаком

Спосіб приготування: Почнемо з підготовки інгредієнтів. Наріжте дрібно цибулю, розділіть на дві частини. Одна знадобиться для обжарювання, а друга половина піде в фарш. натріть на дрібній тертці моркву.

Рис добре промити до прозорої води. Картоплю наріжте великими шматочками. Наливаємо в каструлю воду, доводимо до кипіння. Додаємо картоплю і промитий рис.

У процесі варіння не забувайте знімати піну

Раскалим сковорідку з рослинним маслом і обсмажимо цибулю до рум’яного кольору, після чого додамо до нього натерту моркву.

Коли зажарка готова, займемося фаршем. Додайте до нього одне яйце і решту цибулі, також щіпку солі і трохи чорного перцю, гарненько перемішайте.

Сформуйте фрикадельки. У киплячу воду з картоплею і рисом, додайте лавровий лист і трохи солі. Через п’ять хвилин опускаємо в каструлю готові м’ясні кульки.

Фрикадельки з часу варяться 5-7 хвилин, якщо їх перетравити, то вони втратять свій насичений м’ясний смак

За 2 хвилини до готовності додаємо зажарку і зелень, при необхідності додаємо сіль.

Вимикаємо готовий супчик і розливаємо по тарілках. Насолоджуємося ніжним смачним бульйоном і м’якими фрикадельками.

 

Загрузка...

Суп з курячими фрикадельками і вермішеллю

Рецепт не менш смачний ніж попередні, до того ж теж ситний, адже до складу інгредієнтів входить вермішель.

Інгредієнти:

  • Фарш 300 гр
  • Картопля 250-300 гр
  • Вермішель 70 гр
  • Цибуля 1 головка
  • Морква 1 середня
  • Перець болгарський 1 шт
  • Соняшникова олія 1 ст. ложка
  • Сіль
  • Зелень

Спосіб приготування: Щоб не втрачати даремно час відразу поставте каструлю з водою на невеликий вогонь. Картоплю наріжте кубиками. Підсолюємо воду в каструлі і опускаємо туди картоплю.

Цибулю дрібно шаткуємо, перець нарізаємо соломкою, моркву тремо на крупній тертці. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і відправляємо нарізані овочі обсмажуватися до готовності.

Поки овочі готуються займемося фрикадельками. Додамо у фарш трохи солі і приправ.

Список приправ не робила, тому що знаю, що у кожної господині є свої улюблені спеції для м’яса. Використовуйте ті, що вам до смаку.

Вимішуємо фарш, щоб приправи рівномірно розподілилися, після чого формуємо фрикадельки.

Щоб зручніше було робити кульки з фаршу, змочіть руки водою

Коли картопля буде майже готовий, додайте в каструлю зажарку і слідом фрикадельки. Зауважте, що на відміну від першого рецепти ми їх попередньо не смажимо. Збільште вогонь, перемішайте інгредієнти і доведіть до кипіння, після чого варіть ще 5 хвилин. Додаємо тонку вермішель, варимо 2 хвилини.

На даному етапі спробуйте суп на смак і додайте сіль. Дрібно наріжте зелень і додайте її в бульйон, поваріть півхвилини.

Блюдо готове, можна подавати на стіл.

 

Рецепт супу з курячими фрикадельками і локшиною

«Чим цей рецепт відрізняється від того, що з вермішеллю?» — напевно, виникло у вас питання. Може відмінності і не великі, але цей суп ми будемо готувати з домашньою локшиною. Так, це, звичайно, не такий вже і швидкий рецепт, але страва того варто.

Інгредієнти:

  • Картопля — 3 шт. (великі)
  • Морква — 1 шт
  • Цибулина — 1 шт
  • Куряче філе — 300гр
  • Прованські трави
  • Яйце — 1 шт
  • Перець духмяний горошком
  • Лавровий лист
  • Сіль, перець за смаком

Для локшини:

  • Борошно
  • Яйце — 1 шт
  • Сіль

Спосіб приготування: насамперед приготуємо локшину. Точна кількість борошна я не написала, т. до сорти різних марок ведуть себе по різному. Орієнтуйтеся по консистенції тесту, воно має бути тверде і пружне.

У розбите яйце додайте щіпку солі, трохи збийте і почніть додавати борошно. Сипте і замішують до тих пір, поки не досягнете потрібної щільності. Залиште полежати під плівкою 20 хвилин.

По закінченню часу подпылите стіл борошном і розкачайте тісто в тонкий корж і нарізати її тонкою соломкою.

Готуємо фарш для фрикадельок. Розіб’ємо 1 яйце, додамо спеції (сіль, перець, прованські трави).

Гарненько все перемішати. Формуємо невеликі м’ясні кульки. Картопля наріжемо дрібними кубиками. Цибуля розділіть на дві частини, 1 половинку нашаткуйте, другу залиште цілою. Моркву тремо на дрібній тертці.

Ставимо каструлю на вогонь і кидаємо у воду половину цибулини, трохи тертої моркви, запашний перець горошком, лавровий лист.

Після того як бульйон закипить вийміть з нього цибулину і додайте картоплю.

На сковороді обсмажуємо цибулю і моркву.

Після того як картопля закипить, додайте курячі фрикадельки. Доводимо суп до кипіння і закидаємо домашню локшину.

За п’ять хвилин до готовності додайте зажарку і зелень. Суп з домашньою локшиною і курячими фрикадельками можна подавати на стіл.

Овочевий суп з фрикадельками з курячого фаршу

Цей рецепт досить не звичайний для мене. У цьому варіанті відразу зустрічається досить багато овочів, тоді як в рецептах, до яких я звикла, зазвичай стандартний набір (картопля, цибуля, морква)

Інгредієнти:

  • Баклажани — 2 шт. середнього розміру
  • Помідори — 2 — 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Солодкий перець — 1 шт
  • Картопля — 3 шт. середнього розміру
  • Сметана — 4 — 5 столові ложки
  • Часник — 4 -5 зубчиків
  • Морква -1 шт.
  • Сіль, чорний перець за смаком і будь-яка зелень
  • Фарш курячий — 250 гр
  • Яйце — 1 шт

Спосіб приготування: Почнемо з приготування фрикадельок. Курячий фарш змішуємо з яйцем і додамо спецій за смаком. Сформуємо невеликі м’ясні кульки.

Картоплю наріжте кубиками. Поставте воду на вогонь. Як тільки вона закипить, закидаємо в неї картоплю і фрикадельки.

Шаткуємо цибулю і відправляємо його пасерувати на розігріту сковороду з рослинним маслом. Тим часом натираємо на тертці моркву і додаємо до цибулі. З баклажана зріжте шкірку і наріжте його невеликими кубиками, після чого додайте в сковороду. Через п’ять хвилин додайте червоний перець, помідори, нарізані кубиками і сметану.

Овочеву суміш тушкуйте 10 хвилин. Після чого відправляємо все в каструлю і варимо на невеликому вогні протягом ще 10 хвилин.

За пару хвилин до готовності посоліть блюдо, додайте перець за смаком, покришіть зелень. Блюдо виходить дуже яскравим і ароматним.

Як приготувати сирний суп з курячими фрикадельками

Сирний суп — це завжди дуже смачно, а в поєднанні з фрикадельками — просто пальчики оближеш. Густий, наваристий і дуже ситний. Такого роду їжа прийшла до нас з французької кухні, її відрізняє ніжна вершкова консистенція.

Інгредієнти:

  • Курячий фарш — 500 гр
  • Цибуля ріпчаста — 2 цибулина
  • Яйце — 1 шт
  • Спеції за смаком
  • Картопля — 7 середніх
  • Морква — 1/2 середньої
  • Лавровий лист.
  • Помідор — 1 великий
  • Плавлений сир 1/3 великий упаковки
  • Перець мелений чорний 1 год л
  • Солодка паприка — 1 ст л
  • Сіль за смаком
  • Свіжа зелень — маленький пучок кропу
  • Рослинне масло — 60 гр

Спосіб приготування: Одну цибулину дрібно шаткуємо, додаємо у фарш, насипаємо трохи спецій, і розбиваємо яйце. Збиваємо в однорідну масу і формуємо фрикадельки.

Картоплю чистимо, нарізаємо брусочками. Каструлю з водою на вогні доводимо до кипіння і ставимо варитися картоплю і м’ясні кульки. Шаткуємо другу цибулину, моркву тремо на тертці. Помідор бланшируем, знімаємо з нього шкірку.

Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, обсмажуємо до цибулю до підрум’янення, потім додаємо моркву і дрібно порізаний помідор. Обсмажуємо до готовності, після чого додаємо спеції, лавровий лист, сіль, нашатковану зелень. Готуємо ще пару хвилин.

Готову овочеву суміш додаємо в каструлю, перемішуємо. Кладемо в бульйон вершковий плавлений сир.

Не додавайте сир відразу у великій кількості, так він буде погано розходиться. Побільше перемішуйте бульйон до повного розчинення в ньому сиру.

Спробуйте бульйон на смак, якщо потрібно, додайте сіль. Через пару хвилин суп готовий.

Дайте йому трохи постояти, щоб інгредієнти добре просочилися вершковим смаком.

Дієтичний суп з фрикадельками з курячого фаршу

Дієтичними супами вважаються ті, у яких м’ясо не варять довго. Вони як правило, дуже легкі з прозорим бульйоном і ніжним смаком. Таке блюдо я зазвичай готую собі, коли влаштовую «розвантажувальні» дні. Рецепт трохи пікантний, перець чилі дає легку «гостринку». Але якщо ви не любите гостре, просто приберіть його зі списку інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • Морква — 1 велика
  • Часник — 4 зубчики
  • Цибуля — 1 шт.
  • Чилі мелений — 1 ст. л.
  • Мускатний горіх мелений — 1 ч. л.
  • Курячий бульйон — 1,5 літра
  • Курячий фарш — 300 гр.
  • Горошок — 50 гр.

Спосіб приготування: У цьому рецепті ми не будемо терти моркву на тертці, а просто поріжемо її великими півкільцями кільцями. Цибулю дрібно нашаткуйте розділіть на дві частини, видавіть 2 зубчики часнику (або дрібно порубаєте).

Розігрійте сковороду з оливковою олією і доведіть цибулю з часником до рум’яності. Каструлю з холодною водою, поставте на плиту, додайте своїх улюблених спецій, покладіть нарізану моркву і обсмажену цибулю.

Підготуйте фрикадельки. Змішайте фарш з рештою цибулею, видавіть часник, додайте чилі перець і мускатний горіх. Сформуйте маленькі м’ясні кульки.

Коли вода з овочами почне кипіти, зменшіть вогонь і почніть опускати фрикадельки. У процесі варіння знімайте піну, часом перевіряйте моркву на готовність за допомогою ножа. Коли вона стане м’якою, додайте зелений горошок і поваріть ще 2 хвилини.

Легкий супчик з фрикадельками подавайте на стіл з хлібом або грубими шматками батона.

Суп з курячими фрикадельками в мультиварці

Ну і на завершення хочу поділитися з вами видеорецептом. Немає нічого простіше, ніж приготувати такий супчик із коханою помічницею всіх господинь, мультиварка.

Інгредієнти:

  • 300 гр. – м’ясного фаршу
  • 400 гр. – картоплі
  • 120 гр. – моркви
  • 120 гр. – лука
  • 170 гр. – помідорів
  • 2 часточки – часнику
  • 70 гр. – довгозернистого рису
  • Суміш перців
  • 2 літра води
  • Соняшникова олія

Сподіваюся, що запропоновані рецепти будуть вам корисні, і може бути, зможуть урізноманітнити ваше повсякденне меню. Адже тут є варіанти і для тих хто на дієті, і для тих хто любить посытнее та спід. Готуйте із задоволенням.