Спагетті з креветками – 7 рецептів

Морепродукти — це завжди дуже смачно. Не так давно ми готували фаршировані кальмари. А сьогодні я вирішила поєднати морепродукти разом з усіма відомими італійськими макаронними виробами. Спагетті з креветками — це просто чудовий свято смаку.

Нічого складного в рецепті приготування немає, та й основних інгредієнта всього два, але наскільки по-різному розкривається це страва, коли ми використовуємо різні заправки для нього.

Я рекомендую поступово перепробувати всі варіанти. Адже кожен з них прекрасний по-своєму. Я, чесно кажучи, так і не вирішила, який рецепт із запропонованих найулюбленіший. Спробуйте і ви.

Загрузка...

Спагетті з креветками в вершково-часниковому соусі

Безсумнівний плюс подібних рецептів полягає в тому, що готування займає всього 15-20 хвилин. Тому якщо хочете смачно поїсти і швидкий приготувати, то цей варіант для вас.

Інгредієнти:

  • Спагетті — 250-300 гр
  • Креветки 300гр (вага очищеного продукту)
  • Часник — 2 зубчики
  • Вершки (10-20%) — 200мл
  • Сіль, перець -за смаком
  • Олія шматочок вершкового масла для смаження

Спосіб приготування: Підсолену воду в каструлі доведіть до кипіння і відваріть в ній спагеті до стану «альденте», т. до вони ще будуть проходити теплообработку, це допоможе уникнути переварювання. На гарячу сковороду наливаємо невелику кількість рослинної олії і додаємо шматочок вершкового масла.

Розтоплюємо, після чого видавлюємо пару зубчиків часнику, злегка обсмажуємо. Очищені креветки додати в сковороду.

Перед тим, як обсмажувати креветки переконайтеся в тому, що всередині у неї не залишилося стравоходу.

Обсмажуємо морепрподукты пару хвилин до підрум’янення. Виливаємо вершки, солимо і перчимо за смаком і тушкуємо на слабкому вогні протягом 5 хвилин. За цей час соус загусне і розкриє запах часнику. Готові спагетті додаємо до креветок, перемішуємо, тушкуємо ще пару хвилин.

Готову страву посипте зверху тертим сиром, прикрасьте зеленню.

До речі, дане блюдо чудово підійде і для домашнього вечері і для романтичного вечора, адже вона чудово поєднується з легким білим ігристим вином.

Спагетті з креветками в помідорах

Італійське блюдо так само можна урізноманітнити і овочами, обов’язково спробуйте і оцініть цей унікальний смак.

Інгредієнти:

  • Спагетті
  • Креветки
  • Цибулина невеликого розміру
  • Болгарський перець
  • Помідор
  • Часник — 3-4 зубчики
  • Італійські трави
  • Сіль
  • Олія рослинна
  • Масло вершкове
  • Сир пармезан

Спосіб приготування: Ставимо каструлю з водою на вогонь, поки вона закипає підготуємо креветки. Очистимо їх від хітинового покриву і видалимо стравохід. Відварюємо спагетті в підсоленій воді до готовності.

Якщо у вас креветки заморожені, але не варені, то їх необхідно розморозити і відварити в киплячій підсоленій воді не знімаючи панцира протягом 1-2 хвилин. Так м’ясо не втратить свою соковитість і ніжність.

Часник дрібно шаткуємо. На сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла й обсмажуємо на ньому порубаний часник протягом 3 хвилин. Варені морепродукти ріжемо на невеликі шматочки і додаємо до часнику.

Обсмажуємо ще 3 хвилини. Готові морепродукти перекладіть в окрему ємність. Наріжте, цибулю, перець і помідор кубиками.

Додайте спеції, сіль і перець. Тушкуйте до готовності, на тій же сковороді, де готувалися креветки.

Готові овочі додайте відварені спагетті і креветки, ретельно перемішайте інгредієнти. Посипте тертим сиром і ще раз перемішайте.

Накрийте кришкою на три хвилини. Блюдо готове.

Ви так само можете поекспериментувати з овочами, наприклад, додавши спаржу, брокколі або кольорову капусту, стручкову квасолю. Так само замість свіжого томату можна використовувати консервований

Загрузка...

Як приготувати спагетті з креветками та грибами

Прекрасним доповненням до спагетті можуть стати і гриби. У цьому рецепті будемо використовувати печериці. Вибирайте свіжі і великі гриби.

Інгредієнти:

  • Спагетті (паста)
  • Креветки очищені — 200 гр
  • Шампіньйони — 3 шт.
  • Червоний болгарський перець — 30гр
  • Чорний перець
  • Часник — 3 зубчики
  • Сир пармезан — 30 гр
  • Оливкова олія
  • Сушений базилік

Спосіб приготування: Часник очищаємо від лушпиння і дрібно ріжемо. Розігріваємо сковороду з оливковою олією і обсмажуємо на ній часник. Додаємо до часнику очищені креветки. Якщо тельця занадто великі, то розрізати їх на частини. Змішуємо перець, базилік і сіль. Можна перетерти їх разом в ступці до утворення однорідного порошку. Додаємо спеції до креветок. Смажимо ще кілька хвилин. Болгарський перець дрібно ріжемо і продовжуємо обсмажувати.

Прибираємо готові інгредієнти в окрему миску. Печериці ріжемо тонкими пластиками і обсмажуємо в тій же сковороді, де обсмажувалися морепродукти.

Коли гриби будуть готові, додаємо до них креветки з овочами і приправою. Все перемішуємо. Пасту або спагетті відварюємо до готовності і змішуємо з начинкою.

Пармезан натираємо на дрібній тертці і додаємо до страви.

Спагеті з грибами і креветками у вершковому соусі

Ніжний вершковий соус додасть вашій страві чудовий смак. Легкий пікантний присмак часничку і грибний аромат — і ваш вечеря буде незабутнім!

Інгредієнти:

  • Спагетті — 350 гр.
  • Креветки очищені — 150 гр.
  • Вершки — 250 мл
  • Гриби — 150 гр.
  • Сир — 100 гр.
  • Масло вершкове — 50 гр.
  • Часник — 4 зуб.
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування: Печериці промити, почистити і нарізати на невеликі шматочки. Часник подрібнити за допомогою ножа. Тремо сир на дрібній тертці. Вершкове масло розтоплюємо на сковороді і обсмажуємо часник і креветки протягом 2 хвилин.

Додамо ще трохи олії і обсмажимо тут же гриби протягом 3 хвилин.

В цей час ставимо варитися спагетті. Солимо і перчимо інгредієнти за смаком. Додаємо вершки і сир, тушкуємо на невеликому вогні, періодично помішуючи, протягом 10 хвилин.

Соус повинен загуснути. Змішуємо начинку з готовими макаронами.

При подачі прикрасити страву зеленню.

Вершковий соус для спагетті з креветками

Не всі люблять часник! Але це зовсім не означає, що ви не можете побалувати себе таким чудовим блюдом. Вершковий соус хороший і без цього інгредієнта. У даному рецепті використовується паста Фетучіні, але і звичні нам спагетті чудово підійдуть. Насправді, можна використовувати абсолютно будь-який вид макаронів.

Інгредієнти:

  • Фетучіні — 300 гр.
  • Петрушка (або кріп)— 2-3 гілочки
  • Сир — 50-100 гр.
  • Креветки — 100 гр.
  • Вершкове масло — 50 гр.
  • Вершки 20% — 200 мл

Спосіб приготування: відваріть Пасту до стану «альденте». Зелень дрібно нашаткувати. Сир натерти на крупній тертці. Розтопіть на сковороді вершкове масло. Як тільки масло розплавилося влийте вершки.

Не передержите масло на вогні, інакше воно потемніє

Помішуємо вершки до загустіння, потім солимо і перчимо за смаком.

Додамо тертий сир і зелень, гарненько перемішати.

Після того як розплавитися весь сир додайте креветки. Обсмажте їх протягом 1 хвилини і додайте готову пасту.

Перемішайте інгредієнти.Страву можна подавати на стіл.

Яскраво виражений вершково-сирний смак не залишить вас байдужим.

Рецепт спагетті в томатному соусі з креветками

Традиційно в італійській кухні для спагетті найчастіше використовується томатний соус. Давайте спробуємо приготувати для нашого страви з морепродуктів.

Інгредієнти:

  • Спагетті — 250 г
  • Креветки — 250 г
  • Протерті томати — 150 г
  • Цибуля — 1 шт
  • Часник — 3 зубчики
  • Орегано, базилік, перець, сіль — за смаком

Спосіб приготування: для того, щоб вийшов смачний томатний соус, нам потрібно буде протерти помідори. Хоча, звичайно ж якщо не хочеться втрачати час, можете замінити їх томатною пастою. Помідори наколоти на вилку і занурити в киплячу воду на 1 хвилину. Потім обдати холодною водою. Зняти з них шкірку. Після чого, можете натерти овочі на тертці або пробити блендером.

Для того, щоб позбутися від насіння, пропустіть томатне пюре через сито.

Відваріть спагетті. Цибулю і часник дрібно поріжте. Морепродукти необхідно очистити. Розігрійте сковороду з рослинним або вершковим маслом і обсмажте на ньому креветки з двох сторін до підрум’янення.

Готові морепродукти прибираємо в окрему тарілку. На цій же сковороді обсмажуємо цибулю і часник, після чого додаємо протерті томати і спеції.

Доводимо масу до кипіння. У киплячий соус додаємо креветки, закриваємо сковороду кришкою і залишаємо на 5 хвилин на повільному вогні.

Змішуємо соус і готові спагетті.

Готову страву можна прикрасити зеленню і свіжими овочами.

Як приготувати спагетті з креветками у вершках

Наостанок хочу поділитися з вами цим простим видеорецептом. Переглянувши його ви відразу ж переконаєтеся наскільки просто і легко готувати цю страву.

Інгредієнти:

  • Спагетті — 300 гр
  • Креветки — 300 гр
  • Часник — 3-4 зубчики
  • Цибуля — 1 маленька головка
  • Вершки 20% — 200 мл
  • Масло вершкове — 50 гр
  • Сіль за смаком

Як бачите, щоб смачно приготувати таку страву не треба бути великим кухарем. Так само візьміть до уваги декілька порад:

  • Для готування бажано підбирати більш глибоку посуд, т. до в ній зручніше перемішувати інгредієнти
  • Не має значення якого виду макарони ви виберете, головне зверніть увагу на упаковку і знайдіть інформацію про те, скільки хвилин вони повинні варитися
  • Кращий варіант для обжарювання все ж вершкове масло, але і рослинне цілком підійде
  • Не передержите креветки на сковороді, інакше вони стануть гумовими.
  • При виборі сиру для даної страви віддайте перевагу нежирним сортам.

Приємного апетиту!