Сирники із сиру на сковороді за класичними рецептами

Сирники (або сирник) — дуже популярне блюдо. Пишні, золотисті оладки з сиру зроблять ваш сніданок дуже смачним, корисним і поживним. Їх дуже люблять і дорослі, і діти.

Приготувати сирники зовсім не складно, якщо знати деякі секрети. Який сир вибрати і як його підготувати, щоб виріб не розтікалося по сковороді? Як замісити тісто, щоб в процесі приготування сирні коржики не тріскалися і т. д.

На ці питання ви знайдете відповіді в цій статті. Сьогодні розберемо кілька класичних рецептів, і ви побачите, що приготувати відмінні сирники зовсім не складно. Інгредієнти прості і доступні, а сам процес не займає багато часу.

Загрузка...

Сирники із сиру на сковороді — простий класичний рецепт

Багатьом, я думаю відомі проблеми, коли сирники або розпливаються по сковороді, або виходять занадто щільними і сухими, або ж хрустка скоринка відділяється від основної маси. За цим рецептом приготувати може навіть початківець.

Інгредієнти:

  • Сир 9% жирності 400 г
  • Борошно вищого сорту (80 г в тісто +30 г для подпыла)
  • Яйце велике — 1 шт.
  • Цукор — 60 г
  • Ванільний цукор – 8 г
  • Олія для смаження – 50 мл

Спосіб приготування: Ретельно розімніть в мисці сир, ванільний і звичайний цукор, сіль, яйця за допомогою виделки. Сирна суміш повинна вийти однорідною.

В отриману суміш додайте борошно, розмішайте все ложкою.

Не використовуйте для змішування блендер, інакше маса вийде як каша, працювати з такою субстанцією складно

Поверхня столу присипте борошном і сформуйте з сирної маси рулет.

Розріжте його на рівні шматочки і обваляйте в борошні. Сформуйте сирники за допомогою рук або склянки. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і смажте сирник на вогні трохи менше середнього до утворення рум’яної скоринки.

Потім переверніть їх на іншу сторону і накрийте кришкою. Продовжуйте смажити ще 7 хвилин. Готові сирники перекладіть на паперову серветку, вона вбере надлишки масла. Перед подачею на стіл полийте їх медом і прикрасьте ягодами.

Пишні сирники із сиру з борошном на сковороді

Дуже пишні, добре пропечені сирники виходять не завжди. У чому ж секрет? Завжди зверніть увагу на те, який ви використовуєте сир.

Сир повинен бути сухим, жирність від 5% до 9%

Інгредієнти:

  • 200 г сиру
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. борошна

Спосіб приготування: Змішуємо в мисці сир, яйце і цукор, розтираючи інгредієнти виделкою. За бажанням можете додати ваніль або корицю, для додання аромату.

Коли суміш з вигляду буде нагадувати щільний крем додайте борошно. Змішати до однорідності.

Якщо сир вологий, то муки піде набагато більше

Присипте поверхню столу невеликою кількістю борошна. Розкачайте готову масу в ковбаску діаметром приблизно 4 см і розріжте широким ножем на рівні частини.

Надайте їм високу, акуратну форму і злегка присипте борошном. Злегка поплескайте зверху, щоб зробити поверхню сирника рівною.

Розігріваємо Сковороду на невеликому вогні і наливають невелику кількість рослинного масла. Покладіть підготовлені сирники на сковороду і накрийте її кришкою. Випікайте 3 хвилини з одного боку і таку ж кількість часу, з іншого.

Саме невеликий вогонь і кришка дозволять пишним сирників добре пропектися всередині. Якщо ви робите це сирне виріб плоским, то вогонь можна збільшити і кришкою не накривати.

Готові сирники виходять пишними, з яскравим вираженим сирним смаком. Ідеально поєднуються з медом і сметанною.

Загрузка...

Сирники сирні з манкою без борошна

Чому інгода варто замінити борошно на манку? Манка — більш складний вуглевод, ніж борошно, а значить дає більше ситості. І випічка з манкою виходить більш ніжною і соковитою. Спробуйте приготувати сирники з манкою, і оцініть їх дивовижний смак. Борошно в даному рецепті використовується тільки для панірування!

Інгредієнти:

  • 500 г сухого сиру 5-9%
  • 2 яйця
  • 2 ст. л. цукру (60 г)
  • 3-4 ст. л. манки (60-80 м)
  • 1/2 ч. л. солі
  • Щіпка ваніліну
  • Борошно для панірування
  • Олія для смаження

Спосіб приготування: Для цього рецепта так само необхідний сухий сир. Якщо він у вас все таки вологий, то відкиньте його на марлю або лляне рушник і гарненько відіжміть сироватку. В окремій ємності розімніть сир виделкою.

Якщо ви любите пастоподібну консистенцію, то можете пробити його через блендер або перетерти через сито

Змішуємо сир з сіллю, ваніліном, цукром і манкою.

Якщо сир на ваш погляд все ще вологий додайте ще трохи манної крупи. Розбиваємо яйця і замішуємо тісто. Повинна вийти однорідна маса. Накрийте тісто харчовою плівкою або кришкою, щоб не заветривалось і приберіть на 30 хвилин у холодильник. Це потрібно для того, щоб манка як слід розбухла. Присипте стіл борошном і викладіть на нього всю сирну масу. Формуємо товсту ковбаску і розрізаємо її на рівні шматочки. Кожну частину обвалюємо в борошні і формуємо рівні кульки.

Потім притискуємо їх з обох сторін долонями, щоб вийшла корж завтовшки 1,5-2 див. На сковороді розігрійте вершкове масло, воно має повністю покривати дно посуду. Обсмажуємо сирники з двох сторін до утворення рум’яної скоринки.

Видаліть надлишки масла, виклавши сирники на паперову серветку. Краще подавати це сирне виріб в гарячому вигляді з медом, згущеним молоком або джемом.

Класичні пишні сирники з манкою і борошном

Сирники приготовані на манці і борошні відмінно тримають форму, а при обсмажуванні вбирають в себе менше олії. Виходять соковиті і ніжні.

Інгредієнти:

  • Сир 5-9 % — 400 р.;
  • Ванільний цукор — 1 пакетик ( столова ложка з гіркою);
  • Розпушувач — 0,5 ч. ложки;
  • Борошно — 2,5 ст. ложки
  • Цукор — 2 ст. ложки;
  • Яйця — 2 шт.;
  • Манна крупа — 3 ст. ложки
  • Сіль — на кінчику ножа.

Спосіб приготування: в окремій ємності Збиваємо яйця і додаємо до них манну крупу. Гарненько перемішуємо і залишаємо набухати на 15-20 хвилин.

Від того наскільки добре розбухне манка залежить наскільки однорідним вийде тісто

Поки манка набухає, в іншій ємності розімніть сир за допомогою виделки. Змішуємо підготовлену масу з яйцями і набряклою манною крупою

Потім додаємо цукор і ванільний цукор, знову розмішуємо. В окремо мисці змішаємо сухі інгредієнти: борошно, розпушувач і сіль. Потім додаємо їх до сиру і розмішуємо до однорідного стану.

З готової маси формуємо сирники і обвалюємо їх у борошні.

Може здатися, що тісто дуже рухливе і липковатое. Так і повинно бути, якщо додати ще більше борошна, то сирники виходять щільними і втратять свою легкість

Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо наші сирні заготовки по 2-3 хвилини на середньому вогні з кожного боку, накриваючи кришкою.

Періодично знімайте серветкою конденсат з кришки, ця зайва волога зовсім не потрібна.

Що зробити щоб сирники точно пропеклися? Коли сирне виріб буде готове, вимкніть вогонь, злийте з ще гарячої сковороди надлишки масла, складіть у неї коржі, накрийте кришкою і дайте постояти деякий час.

Як приготувати сирники на сковороді без яєць швидко і просто

Тільки сир і нічого зайвого. Саме так можна сказати про даному рецепті. Готувати дуже легко. Окремий плюс в тому, що такі сирники не бувають сирими всередині.

Інгредієнти:

  • 400 гр. сиру
  • 4 ст. л. манки (якщо сир дуже рідкий 8 ст. л.)
  • 4 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • Маленька щіпка солі
  • Трохи борошна (для панірування)
  • Рослинна олія (для смаження)

Спосіб приготування: Сир для цього рецепта потрібен не сухий і дрібнозернистий. На кожні 100 грам головного інгредієнта знадобиться 1 ложка манки і 1 ложка цукру, кількість цукру можете налаштувати на свій смак. Перетираємо сир з сухими інгредієнтами: манка, цукор, ванільний цукор і сіль.

Отриману сирну масу прибираємо на 30 хвилин у холодильник для набухання крупи, також манка розм’якне і в готових сирники не буде відчуватися. Через півгодини формуємо сирні кульки і обвалюємо їх у борошні.

Викладаємо заготовки на сковороду з розігрітим маслом.

Обсмажуємо на режимі трохи нижче середнього до красивої рум’яної скоринки з обох сторін.

Сирники зі знежиреного сиру (ПП) — рецепт правильного харчування

Якщо ви на дієті і читаючи цю статтю вже майже захлинулися слиною, поспішаю вас обрадувати. Ви також можете побалувати себе сирниками. Готувати їх будемо на сухій сковороді з знежиреного сиру.

Інгредієнти:

  • 400 гр сир знежирений або з низьким % жирності
  • 2 ст. л кокосової борошна ( або рисової)
  • 1 яйце
  • 2 гр цукрозамінника Стевія
  • 5-6 шт в’ялені абрикоси( курага)
  • 2 ст. л в’яленої журавлини
  • ванілін
  • сіль щіпка
  • олія оливкова. 2-3 краплі для форми
  • 2 ст. л кокосової або рисового борошна для обсипання сирників

Спосіб приготування: Сухофрукти промийте і мелкопорежьте. Додайте їх до знежиреному сиру разом з сіллю і цукрозамінником.

Родзинки в якості сухофруктів краще не використовувати, оскільки він дуже солодкий

Додайте кокосову борошно і одне яйце. Змішуємо інгредієнти до утворення однорідної маси.

Якщо ви використовуєте рисове борошно, додайте до тесту трохи ваніліну, для додання ніжного аромату

Робимо заготовки і обвалюємо їх у борошні. Перед тим як випікати сирники змастіть сковороду 2-3 краплями оливкової олії. Це можна зробити за допомогою спеціальної кисті або змоченою серветки. Викладаємо підготовлені коржі і ставимо вогонь на мінімум.

Закриваємо кришкою і готуємо 3 — 4 хвилини з кожного боку.

Дієтичні готові сирники.

Як бачите, приготувати це блюдо зовсім не складно, головне — це правильно вибрати сир. Урізноманітнити рецепти можна додавши різні наповнювачі: сухофрукти, цукати, родзинки і т. д. Так само можна приготувати несолодкі сирники з різною зеленню, для цього просто зменшіть кількість цукру в рецептах до мінімуму. Сметана, згущене молоко, різні джеми, варення і мед стануть відмінним доповненням до цього чудового блюда.