Салати з курячого філе – дуже смачні і прості салати з філе курки

Салати, приготовані з курячого філе дуже популярні, особливо у свята. Досить часто зустрічаються низькокалорійні рецепти, що цінно серед любителів стежити за фігурою. М’ясо птиці робить страву ситним і поживним, але в теж час досить легким для засвоєння.

Найчастіше для приготування беруть курячу грудку, але це не обов’язково, ви можете так само використовувати філе гомілки або стегна, сильно на смак салату це не вплине. Безсумнівний плюс полягає в тому, що це дієтичне м’ясо чудово поєднується не тільки з будь-яким видом заправок, але і з різними овочами та фруктами.

Дана добірка достатня проста в приготуванні, і не потрібно бути шеф-кухарем, щоб повторити ці рецепти. Тому, навіть якщо ви початківець кулінар, сміливо вибирайте салат за душі і приступайте до приготування

Загрузка...

Салат з курячого філе — дуже смачний рецепт

Як кажуть у рекламі — готувати просто, як раз, два, три!». Інгредієнти, які знайдуться в будь-якому холодильнику, і полюбилися багатьом печериці допоможуть створити чудове за смаковими якостями блюдо.

Інгредієнти:

  • Філе стегенця — 1 шт
  • Картопля — 2 шт середні
  • Морква — 1 шт
  • Яйце — 3 шт
  • Печериці шматочками консервовані — 1 банку
  • Цибуля ріпчаста — 1-2 шт
  • Майонез, сіль

Спосіб приготування: Якщо м’ясо курки у вас заморожене, то попередньо розморозьте його. Стегенце відваріть в злегка підсоленій воді до готовності ( а при бажанні можете і обсмажити). Готове м’ясо розберіть на волокна або поріжте на дрібні шматочки. Картоплю і моркву потрібно відварити.

Овочі можна відварити спільно, але майте на увазі, що морква готується трохи довше, тому після того, як картопля буде готовий, поваріть моркву ще 10-15 хвилин

Готові овочі очистіть і потріть на тертці. Відваріть яйця, відокремте білок від жовтка. Жовток розімніть вилкою, а білок подрібніть за допомогою ножа або терки. Наріжте півкільцями цибулю і обсмажте на сковороді, потім додати шампіньйони і продовжуєте смажити ще 5-7 хвилин.

Коли всі інгредієнти підготовлені збираємо наш салат. На дно ємності викладаємо картоплю ( злегка його підсолити) і змастіть його майонезом.

Далі рівномірно розподіліть шар курки і зверху шар обсмажених грибів з цибулею і знову промажте майонезом.

Далі шар моркви (його теж просочуємо соусом).

Слідом відправляємо яєчні білки і присипаємо його жовтком.

Так само для викладки салату підійде і кільце для випікання.

Простий і смачний салат з філе курки і свіжого огірка

Дуже люблю свіжі огірочки в салатах, вони надають соковитості і легкості страви. Ділюся одним зі своїх улюблених рецептів. Варіант, який не раз виручав мене в ті моменти, коли гості приходили несподівано.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка-350
  • Огірки-2шт
  • Яйця-4шт
  • Сир-100гр
  • Зелена цибуля
  • Майонез, сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування: Грудинку відваримо і дрібно поріжемо, відразу відправимо в загальний салатник.

Сир нарізаємо соломкою, при бажанні можна натерти на тертці. Але мені більше подобається, коли смак сиру більш виражений. Додаємо його до курки.

Відварені яйця круто подрібнюємо.

Пам’ятайте, що яйця круто готуються протягом 12-14 хвилин. Все що більше — це вже переварені яйця, вони втрачають свої смакові якості, білок стає гумовим

У огірків видаляємо кінчики і ріжемо тонкими смужками.

Дрібно шаткуємо пір’я зеленої цибулі. Звичайно можете використовувати і звичайний ріпчаста цибуля, але тоді втратиться відчуття «краси» салату.

Все готово. Перед подачею заправте його майонезом і додати спецій за смаком.

Загрузка...

Рецепт салату з курячого філе і консервованої квасолі

Салат виходить дуже ситним, іноді я навіть їм його як самостійне блюдо, так як м’ясо і бобові дуже швидко насичують шлунок. Після такої смакоти більше нічого вже не хочеться. Зверніть увагу, що квасоля повинна бути без соусу, у власному соку.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка — 1 шт
  • Квасоля консервована — 1 банку
  • Огірок — 1 шт
  • Сир твердий — 100-120 грам
  • Цибуля — 1/2 головки
  • Майонез/сметана/йогурт -за смаком

Спосіб приготування: Відваріть курячу грудку. Квасолю необхідно відкинути на друшляк і добре промити.

Половину цибулини дрібно порізати. М’ясо курки дрібно поріжте. Огірок очистіть від шкірки і поріжте тонкою соломкою. Сир натираємо на крупній тертці.

Перемішуємо інгредієнти і перед подачею заправляємо салат.

Салат можна не солити якщо, сир досить солоний. Попередньо спробуйте, якщо спецій не достатньо, додайте за смаком

Для заправки крім майонезу можете використовувати сметану або натуральний йогурт нежирний, так ви зменшите калорійність страви.

Для красивої подачі, покладіть порцію на лист салату.

Салат з курячого філе і кукурудзи

Такий салат не соромно і на святковий стіл подати. А особливість його полягає в тому, що тут використовуються волоські горішки. Приготуйте і здивуйте ваших гостей.

Інгредієнти:

  • Кукурудза (консервована) — 1 банка,
  • Куряче філе – 300 або 400 г
  • Солоні огірки (середні) – 3 шт
  • Волоський горіх (очищений і подрібнений) — 100 г
  • Цибуля ріпчаста (середній) – половина цибулини
  • Майонез або сметана – за смаком.

Спосіб приготування: Ми часто стикаємося з тим, що філе ( особливо грудки) часто виходить сухим. Головне м’ясо не переварити. Досить готувати 30 хвилин, щоб курка залишилася соковитою. Поки м’ясо вариться, підготувати інші інгредієнти. З банки з кукурудзою злийте воду, зерна перекладіть в ємність в якій будете готувати салат. У солоних огірочків видаляємо кінчики і ріжемо кубиком.

Цибулю дрібно шаткуємо.

Якщо плануєте подавати салат на святковий стіл, то візьміть червоний лук, він додасть яскравості страви.

Відварене філе остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками. Волоські горішки переберіть, можете навіть промити і просушити. Подрібнити горіхи можна в блендері, або упакувати в чистий пакет, накрити тканинною серветкою і відбити кухонним молотком, до тих пір, поки вас не влаштує результат.

Змішуємо інгредієнти і додаємо майонез або сметану. Салат має настоятися в холодильнику протягом 2 годин.

Для того, щоб оформити гарну подачу візьміть плоску тарілку і рівний гладкий склянку. Поставте склянку по центру тарілки.

Акуратно ложкою викладайте салат навколо нього утворюючи кільце, злегка придавлюючи. Дістаньте склянку злегка обертаючи його.

Прикрасьте блюдо зеленню.

Салат з куркою і морквою по-корейськи

Для приготування цього салату потрібно мінімум часу, але до чого ж він смачний виходить. Свіжий, соковитий, і пікантний. Яскравий, красивий і апетитний. Обов’язково приготуйте.

Інгредієнти:

  • Куряче філе відварне — 350 гр
  • Морква по-корейськи — 350 гр
  • Перець болгарський — 1 шт
  • Сир твердий — 200гр
  • Кукурудза консервована — 1 банка
  • Майонез

Спосіб приготування: Відразу підготуйте ємність в якій будете змішувати інгредієнти. Твердий сир натираємо на крупній тертці. Куряче філе порізати на невеликі шматочки.

Болгарський перець промийте, приберіть все насіння і плодоніжку, нарізати соломкою.

Додайте корейську моркву. З банки з кукурудзою злийте рідину і змішайте з іншими інгредієнтами.

Заправте салат майонезом і добре перемішайте.

«Дамський» салат з курки з ананасами і сиром

Вище ми вже розбирали варіант курячого салату з волоськими горішками. Це ще один прекрасний варіант з цим інгредієнтом, але ананас робить його більш ніжним. Назву свою отримав неспроста, оскільки його дуже любить наша прекрасна жіноча половина.

Інгредієнти:

  • Куряче філе відварне 250-300 гр.
  • Ананаси шматочками консервовані 200 гр.
  • Тертий сир 250 гр
  • Горіхи волоські 100 гр.
  • Майонез

Спосіб приготування: Сир розділіть на дві частини, одну потріть на крупній тертці, а іншу на дрібній. М’ясо нарізаємо кубиком. Волоські горіхи подрібнити, вони повинні відчуватися в салаті. Блюдо викладається шарами, тому підготуйте тарілку для подачі. Рівномірно викладаємо філе птиці на дно тарілки і наносимо майонезну сіточку.

Далі розподіляємо шар ананасів, і покриваємо його тонким шаром майонезу.

Сир, натертий на крупній тертці викладаємо поверх ананасів. Також просочуємо соусом.

Викладаємо горішки і поверх робимо ще один шар з курки.

Змащуємо майонезом. Наступний шар — ананаси, потім сир. Знову просочуємо майонезом. Далі викладаємо залишилися горішки, покриваємо їх ананасами, і завершальним шаром викладаємо сир, натертий на дрібній тертці.

Верх страви можна декорувати майонезом, шматочками ананаса і цільними ядрами горіхів.

Салат «Берізка» з копченого курячого філе з печерицями і чорносливом

Оригінальна подача цього салату прикрасить ваш стіл в будь-яке свято. Незважаючи на прості інгредієнти, це блюдо здивує вас своїм вишуканим смаком.

Інгредієнти:

  • Куряче копчене філе — 300 г
  • Огірок свіжий — 130 г
  • Чорнослив без кісточок — 100 г
  • Горіхи волоські — 40 г
  • Печериці, обсмажені з цибулею — 200 г
  • Яйця варені — 6 штук
  • Майонез — 120 г + 50 г для прикраси
  • Сіль, чорний мелений перець за смаком

Спосіб приготування: Попередньо підготуємо чорнослив, його треба залити окропом на 15 хвилин.

Копчене куряче філе наріжемо соломкою.

Для цього салату, також підійде просто відварне або обсмажене куряче м’ясо. При бажанні можете навіть запекти в духовці

У свіжого огірка зрізаємо кінчики і дрібно ріжемо.

Відварені яйця подрібніть за допомогою терки. Відразу ж у терту яєчну масу додаємо майонез, сіль і перець за смаком.

Чорнослив просушити за допомогою паперових рушників і наріжемо соломкою. Невелику частину відкладіть для прикраси. Підготуємо ємність для салату і постелимо зсередини харчову плівку.

Послідовність шарів: м’ясо курки – 1/4 яєчної суміші – чорнослив з горіхами – 1/4 яєчної суміші — огірок — 1/4 яєчної суміші — курка — 1/4 яєчної суміші — печериці, обсмажені з цибулею.

Накриваємо блюдо плівкою і дамо настоятися в холодильнику 2 години.

По закінченню часу, вийміть блюдо і переверніть його на плоску тарілку. Верхівку змастіть шаром майонезу.

Прикрасьте відкладеними шматочками чорносливу, створюючи відчуття чорних смужок на стовбурі берізки.

Салат готовий до подачі.

Салат з курячої грудки і пекінської капусти

На завершення, хочу поділитися з вами цим чудовим відео-рецептом. Познайомилася я з ним не так давно, але результат мені дуже сподобався, тому ділюся ним з вами.

Сподіваюся, що серед цього різноманіття рецептів ви знайшли щось нове і цікаве. Попереду настають свята і всі господині хочуть порадувати гостей і близьких новими рецептами, побалувати смакотою. Салати з курячої грудки — прекрасне рішення. Готуються просто і швидко і ситні і смачні.

Приємного апетиту.