Салати з корейської моркви – просто і смачно!

Я впевнена, що серед ваших знайомих знайдеться достатня кількість любителів моркви по-корейськи. В міру гостра закуска, з солодким присмаком дуже швидко здобула популярність. Салати, приготовані з додаванням цього інгредієнта можна зустріти і на святковому і на повсякденному столі.

Але мало хто знає, що рецепт був створений «радянськими» корейцями (корі-сарам), який довгий час проживали у прикордонних районах Далекого Сходу. Раніше для цієї закуски використовувалися корінь дзвіночків. Але, після того як, населення піддалося депортації за національною ознакою, з-за відсутності доступності даної рослини його замінили на моркву.

Цю корейську закуску можна легко приготувати вдома, зараз в магазині легко знайти спеціальні приправи для цього. Варіантів приготування салатів не мало. Сьогодні я підготувала чудову підбірку, смачних і простих рецептів.

Загрузка...

Салат з моркви по-корейськи з куркою — дуже смачний рецепт

Готується блюдо по цьому рецепту просто і швидко. Є декілька подібних варіантів приготування подібних , але цей, на мою думку самий смачний.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка 200-300 гр
  • Яйце 3 шт
  • Огірок 1 шт
  • Морква по — корейськи 150-200 гр
  • Часник — 1 зубчик
  • Майонез 2-3 ст. л
  • Гірчиця 1/2 ч. л
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування: Попередньо відварити курячу грудку в підсоленій воді і дайте їй охолонути. Після чого, наріжте м’ясо великої соломкою. Зріжте у огірка кінчики, яйця звільніть від шкаралупи. Підготовлені інгредієнти теж наріжте крупною соломкою.

З’єднайте в окремій ємності всі інгредієнти і додайте до них моркву по-корейськи.

Натріть на дрібній тертці один зубчик часнику. Для заправки змішайте майонез і гірчицю. Салат підсолити за смаком і змішайте з заправкою. Дуже красиво таке блюдо виглядає в порційній подачі, сформованої за допомогою кулінарного кільця.

Декоруйте салат зеленню, оливками, щоб надати йому святковий вигляд.

 

Дуже смачний салат з копченої курки, квасолі і корейської моркви

Відмінне блюдо для швидких перекусів, смачний і поживний. Завдяки вмісту в ньому квасолі досить ситний.

Інгредієнти:

  • Копчена курка — 200 гр
  • Огірок — 200 гр
  • Конс. квасоля — 200 гр
  • Морква по-корейськи — 200 гр
  • Часник — 2 зуб
  • Майонез — за смаком
  • Зелень — за смаком

Спосіб приготування: невеликий Огірок нарізаємо соломкою, для цього розділіть цього уздовж на чотири частини, потім ріжте поперек невеликими шматочками.

Копчену курячу грудку ріжемо на невеликі пластики.

Консервовану квасолю відкиньте на друшляк і промийте, після чого додайте в салат. Змішуємо інгредієнти з корейською морквою, додаємо майонез і часник пропускаємо через прес.

Останнім етапом додаємо зелень, це може бути, петрушка, кріп, або будь-які інші ваші улюблені трави.

Дуже солідно виглядає це блюдо якщо подати його на листі салату.

 

Загрузка...

Салат з курячого філе з сиром і морквою по-корейськи

Рецепт, який допоможе урізноманітнити ваше повсякденне меню. Простий у приготуванні. Спробувавши його в перший раз я була здивована, наскільки сир добре поєднується з морквою.

Інгредієнти:

  • Відварна курка 300 гр
  • Морква по-корейськи 200 гр
  • Яйце 4 шт
  • Сир твердих сортів 150гр
  • Майонез 200гр
  • Сіль за смаком, зелень

Спосіб приготування: Філе попередньо відваріть і охолодіть, потім нарежбье невеликими шматочками. Варені яйця і сир натріть на крупній тертці. Дрібно наріжте зелень. Змішуємо всі інгредієнти в салатник, додаємо корейську моркву.

Додаємо сіль за смаком і заправляємо майонезом.

 

Салат з морквою по-корейськи, курячою грудкою і смаженими грибами

Не так давно цей рецепт увійшов в нашу сім’ю і тут же полюбився всім. Жодне свято тепер без нього не обходиться. У захваті і дорослі, і діти.

Інгредієнти:

  • Морква по корейськи 500 гр
  • Куряче філе 500 гр
  • Гриби 350 гр
  • Червона квасоля 1 банку
  • Цибуля 2 маленьких головки
  • Олія рослинна 70 мл
  • Майонез за смаком.

Спосіб приготування: Курячу грудку відправляємо варити на плиту, і займемося іншими інгредієнтами. Цибулю дрібно порубаємо і поріжемо гриби

Гриби для цього салату підійдуть як свіжі, так і заморожені

Розігріємо сковороду з рослинним маслом і обсмажимо цибулю до легкого золотавості. Як тільки він придбає необхідний відтінок додаємо гриби. Продовжуємо обсмажувати під закритою кришкою.

Її необхідно буде зняти, коли гриби дадуть воду. Після чого смажимо до інгредієнти до повного випаровування вологи. Готові гриби і цибулю знімаємо з вогню й даємо охолонути. Варену курку остудіть, розділіть руками на волокна.

З банки з квасолею злийте воду.

Квасоля вибирайте у власному соку, без соусів

Змішуємо всі підготовлені інгредієнти, і заправляємо салат майонезом.

Аромат грибів, кислинка корейської моркви дивно гармоніюють в цьому рецепті. Курка і квасоля роблять його не тільки смачним, але і ситним.

Спробуйте приготувати це апетитне блюдо і оцініть його незвичайний смак.

Салат з корейською морквою, копченою куркою і болгарським перцем

Всього чотири інгредієнт у рецепті, але як же смачно виходить. І готується моментально. Цей варіант дуже зручний у випадку, коли спонтанно вирішили влаштувати посиденьки, і потрібно щось швидко приготувати.

Інгредієнти:

  • Копчена курка 1 невеликий шматочок (250 гр)
  • Червоний болгарський перець 1 шт
  • Корейська морква 350 гр
  • Майонез за смаком

Спосіб приготування: У болгарського перцю видаліть плодоніжку, вийміть насіння зсередини і зріжте всі білі несмачні частини. Наріжте овоч дуже тонкою соломкою.

З копченої курки зніміть шкірку, нам вона не потрібна. М’ясо птиці теж дрібно поріжте або розділіть на волокна.

Об’єднуємо всі інгредієнти в салатник і додаємо майонез за смаком.

При бажанні також можна додати невелику кількість подрібнених волоських горішок

Прикрасьте салат зеленню при подачі на стіл.

Салат з курки, корейської моркви та кукурудзи

Родзинка цього рецепта полягає в тому, що в салат додається ще й омлет дрібно нарізаними смужками, а кукурудза надає соковитості.

Інгредієнти:

  • Яйця 3 шт
  • Куряче філе відварне 200 гр
  • Корейська морква 200 гр
  • Кукурудза консервована 1 банка
  • Часник 2 великих зубчики
  • Сир 100 гр
  • Кріп 1 пучок
  • Майонез
  • Молоко для омлету) 2 ст. л
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування: насамперед займемося омлетом. Для цього розбиваємо в миску яйця, збиваємо за допомогою виделки. Трохи підсолюємо, додаємо молоко. Сковороду змащуємо невеликою кількістю масла і розігріваємо. Омлет обсмажуємо з двох сторін до повної готовності, після чого даємо йому охолонути.

Відварене куряче філе розбираємо на волокна. З банки з кукурудзою зливаємо воду. Кріп дрібно шаткуємо. З’єднайте підготовлені інгредієнти в окремій ємності. Остиглий омлет звертаємо в трубочку і тонко ріжемо й додаємо салат.

Для соусу видавимо в кілька зубчиків часнику майонез, добре перемішати і заправити страву.

Салат з морквою по-корейськи, печерицями і свіжим огірком

Цей рецепт носить горду назву «Захват». Спробувавши його вперше я переконалась, що не дарма він носить своє ім’я. Як ще можна було назвати блюдо, яке так чудово поєднує в собі всі інгредієнти і дуже апетитно виглядає на столі.

Інгредієнти:

  • Гриби печериці 350 гр
  • Огірок свіжий 2 шт
  • Цибуля 2 шт
  • Відварна куряча грудка 300 гр
  • Морква по корейськи 200 гр
  • Майонез
  • Рослинна олія для смаження

Спосіб приготування: Печериці нарізаємо невеликими кубиками. Дрібно шаткуємо цибулю. Розігріємо сковороду з рослинним маслом, обсмажимо цибулю до рум’яного кольору, після чого додамо гриби. Обсмажуємо інгредієнти до повного випаровування рідини.

Ріжемо невеликими шматочками відварне куряче філе. У огірків зрізаємо кінчики і натираємо на крупній тертці. Після того як всі інгредієнти готові, ми будемо викладати їх шарами. В цьому нам допоможе роз’ємне кільце для випічки.

Послідовність шарів: обсмажені гриби з цибулею — відварна курка — огірки — морква по-корейськи.

На кожен шар наноситься майонезна сіточка. Так само трохи посоліть курку, якщо ви її не варили в підсоленій воді.

Блюдо зверху прикрасьте свіжою зеленню, дайте настоятися 20-30 хвилин.

Салати з морквою по-корейськи гідні вашої уваги. Відмінний спосіб здивувати гостей і близьких новим і незвичайним смаком. Більшість рецептів готуються дуже просто і вимагають мінімум підготовки.