Салат з шинки з кукурудзою – 10 дуже смачних рецептів

Салати з шинки, напевно, можна віднести до тієї серії, коли потрібно приготувати швидко і смачно, а ще бажано ситно. Таке блюдо підійде не тільки на святковий стіл, але і послужить прекрасним перекусом. Приготування не вимагає особливих кулінарних навичок, все готується просто і смачно.

Шинка відмінно поєднується з багатьма продуктами, що дозволяє підключити фантазію і експериментувати з інгредієнтами. А з кукурудзою салатики набувають особливу ніжність і дивовижний смак.

Рецептів можна знайти величезну кількість, я відібрала одні з найпопулярніших, що подобаються моїм домочадцям. Сподіваюся вам вони сподобаються.

Загрузка...

Салат з шинки з кукурудзою і сиром — дуже смачний рецепт

Цей рецепт настільки простий, що з ним впорається і дитина. Моя маленька помічниця, часто готує його сама, коли допомагає мені на кухні.

Інгредієнти:

  • Шинка — 150 гр
  • Сир — 150 гр
  • Огірки — 150 гр
  • Кукурудза — 150 гр
  • Майонез — 2 ст. л.
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування: Шинку наріжте тонкою соломкою. Також тонкою соломкою наріжте сир. У свіжих огірків зріжте кінчики і подрібніть кубиком. Змішайте інгредієнти на тарілці.

З банки з кукурудзою злийте рідину і додати в салат. Посоліть за смаком і додайте майонез.

Майонез при бажанні замініть на сметану.

Ось такий легкий і простий салат можна приготувати за 5 хвилин.

 

Салат з шинки і пекінської капусти з сухариками

Сухарики для цього салату можна придбати в магазині, але все таки краще зробити самостійно. Вони вийдуть більш ніжними і не будуть містити в собі шкідливих добавок.

Інгредієнти:

  • Пекінська капуста 250г
  • Перець солодкий 1 шт
  • Кукурудза 3 ст ложки
  • Шинка 150г
  • Сухарики
  • Майонез 2 ст ложки

Спосіб приготування: Підготуємо хліб для сухариків. Для сушіння краще брати хліб білий тостовий. Приберіть з боків скоринки і наріжте його невеликими кубиками.

Викладіть хліб на деко і посипте його улюбленими спеціями (наприклад прованськими травами). Змастіть оливковою олією, поставте в духовку, розігріту до 200 градусів на 10 хвилин. Поки хліб сушиться підготуємо інші інгредієнти. Пекінську капусту дрібно нашаткуйте, солодкий перець і шинку порізати соломкою.

Можна використовувати білокачанну капусту, але тоді гарненько її обімніть

Змішайте інгредієнти в тарілці, додайте кукурудзу. Заправте салат майонезом.

Дуже важливий момент: сухарики кладіть тільки перед самою подачею блюда на стіл, інакше вони розкиснуть.

 

Загрузка...

Смачний салат з шинкою, кукурудзою і огірком

Люблю цей салат за його барвистий, яскравий вигляд. Це соковите і ситна страва на столі не залишиться не поміченим.

Інгредієнти:

  • Шинка – 200 гр.
  • Кукурудза – 1 бан.
  • Перець червоний – 1 шт.
  • Огірок – 2 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Петрушка – за смаком
  • Майонез – 3 ст. л.

Спосіб приготування: Для початку підготуйте інгредієнти. Відварені яйця звільніть від шкаралупи. У червоного перці видаліть зелений хвостик і все несмачні частини. У огірків зріжте кінчики. Якщо шкурка овоча гірчить, то зніміть її. Всі інгредієнти нарізаємо кубиками. Постарайтеся, щоб їх розмір був більш-менш однаковий. Петрушку дрібно шаткуємо. Змішайте все в салатник, додайте кукурудзу і заправити майонезом.

Якщо ви не любите майонез, тобто альтернативна заправка. Змішайте сметану і дижноскую гірчицю в пропорції 2 ст. л(сметана):1 ст. л (гірчиця)

Яскравий мікс свіжих овочів і соковитою шинки нікого не залишать байдужим

 

Салат шинковий з кукурудзою і болгарським перцем

Думаю, свою популярність подібні салати придбали завдяки тому, що нічого не потрібно готувати заздалегідь. Просто нарізав інгредієнти і смачний перекус готовий до подачі.

Інгредієнти:

  • Шинка — 150г.
  • Перець болгарський — 1 шт (120г).
  • Сир — 50г.
  • Яйце — 2-3 шт.
  • Кріп — за смаком
  • Чорний перець — за смаком.

Спосіб приготування: Як я і говорила, ніякої великої підготовки не потрібно, тільки відварити яйця круто. Готуємо інгредієнти, чистимо яйця і прибираємо все непотрібне з перцю. Всі компоненти нарізаємо соломкою. Шаткуємо кріп.

Перемішуємо, додаємо спеції за смаком і заправляємо майонезом.

Солі зазвичай таке блюдо не вимагає, т. до шинка і сир можуть бути досить солоними. Але все таки спробуйте салат перед подачею на стіл, при необхідності додайте спецій.

Дуже смачний салат з грибами, шинкою і кукурудзою

Неймовірно смачний і ідеальний для перекусу салат. Мариновані печериці надають легку кислинку, а квасоля — ситності. Квасоля для цієї страви можна відварити самостійно. Але я роблю простіше — беру консервовану.

Інгредієнти:

  • Шинка — 200 г
  • Печериці мариновані — 100г
  • Квасоля 1 склянку або 1 банка
  • Кукурудза консервована 1 банка
  • Сухарики пшеничні 50г
  • Майонез

Спосіб приготування: Якщо ви вирішили відварити квасолю самостійно, то замочіть 1 склянку квасолі на ніч у воді. Перед готуванням змініть воду на нову і відваріть до готовності. Це займе 1,5 — 2 години. Готовий продукт остудіть. Якщо квасоля у вас консервована, то просто злийте воду з банки, і промийте боби водою.

Шинку наріжте соломкою. Печериці можете розрізати на невеликі частини, або залишити цілими, якщо дрібні грибочки. Злийте рідину з банки з кукурудзою. Готові інгредієнт з’єднайте в салатник і заправити майонезом.

Перед подачею на стіл додайте сухарі.

Рецепт салату з шинкою, кукурудзою і картоплею

Цей салат називається «Мурашник». Хоча зазвичай його готують з відварною або копченим курячим філе, але з шинкою він виходить не менш смачним. З рецептом доведеться трохи повозитися, але він того вартий.

Інгредієнти:

  • Шинка — 250 г
  • Консервована кукурудза — 1 банку
  • Мариновані огірки — 2 шт
  • Яйця — 3 шт
  • Пучок петрушки
  • Майонез — 100 гр
  • Картопля — 4 шт
  • Кмин — 2 ч. л
  • Рослинна олія для смаження
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування: Головне в цій страві правильно приготувати картопляну стружку. Вона не повинна бути пережареної і зберігати форму. Картопля очистіть і натріть на тертці для корейської моркви. Промийте під водою, для того щоб прибрати зайвий крохмаль, після чого просушіть на паперовому рушнику. Для того, щоб як слід смажити картоплю, необхідно розжарити сковороду з рослинним маслом. Масла повинно бути багато. Картопля смажте невеликими порціями.

Якщо у вас є фритюрниця, то краще використовувати її замість сковороди

Підсмажену картоплю, посоліть і посипте кмином. Готову картоплю покладіть на паперовий рушник, воно вбере надлишки жиру. Відварні курячі яйця, очищаємо від шкаралупи і нарізаємо кубиками. Шинку нарізаємо соломкою. Зливаємо воду з банки з кукурудзою. Невеликими шматочками ріжемо мариновані огірки. Змішуємо інгредієнти і додаємо подрібнену петрушку.

Заправляємо майонезом, додаємо спецій за смаком. Інгредієнти викладаємо гіркою на велику тарілку. Зверху насипаємо картопляну стружку.

Готову страву прикрашаємо зеленню, можна додати зернятка кукурудзи. Такий салат потрібно подавати на стіл відразу ж приготували.

Салат «Грація» з куркою, шинкою і кукурудзою

Неймовірно смачний салат займе буквально 10 хвилин для приготування. Попередньо потрібно тільки відварити куряче м’ясо. Підготуйте заздалегідь велике плоске блюдо.

Інгредієнти:

  • Куряче м’ясо 200 р.
  • Огірок 2 шт.
  • Шинка 200 р.
  • Помідори черрі 5 шт.
  • Кукурудза 100 р.
  • Сухарики 12 шт.
  • Майонез 1 ст. л

Спосіб приготування: Відварене куряче м’ясо порізати великими шматочками і покладіть в центр тарілки. У огірків прибираємо кінчики і нарізаємо півкільцями. Викладаємо овочі поверх м’яса.

Шинку нарізаємо кубиками кладемо поверх огірків.

Залиште кілька шматочків шинки і огірка для прикраси салату

Помідори черрі ділимо на чотири частини і розподіляємо наступним шаром.

Зверху насипаємо зерна кукурудзи. Викладаємо залишилися шматочки шинки і огірка поверх, надаємо страви естетичний вигляд.

Робимо шапочку з майонезу. Зверху все гірці салату розподіліть сухарики.

Також можна прикрасити страву невеликими листям салату.

Як приготувати салат з шинки з ананасами і кукурудзою

Рецепт в якому є все, що я люблю. Курку, яка входить до складу інгредієнтів можете відварити або запекти зі спеціями, кому як більше подобається. Салат виходить дуже соковитий.

Інгредієнти:

  • Запечене (або відварне) куряче філе — 1 шт
  • Шинка — 300 гр
  • Твердий сир — 200 гр
  • Болгарський перець — 1-2 шт
  • Консервована кукурудза — 200 гр
  • Консервований ананас шматочками — 200 гр
  • Майонез — 200 гр
  • Зелена цибуля — пучок.

Спосіб приготування: Курку, шинку наріжте кубиками. У перцю видаліть всі несмачні частини, також наріжте кубиками

Перці для цього салату візьміть різного кольору, вони додадуть яскравості страви

Сир нарізаємо як і інші інгредієнти. Дивіться, щоб усі кубики були приблизно однакового розміру. Підготовлені продукти змішуємо між собою, додаємо кукурудзу і ананаси. Попередньо злийте воду з банок. Все перемішуємо і заправляємо майонезом.

Для прикраси додайте дрібно нашатковану зелену цибулю або будь-яку іншу зелень.

Шинковий салат з яйцями і помідорами

Назву цей салат має дуже цікаве — «Торнадо». На смак пікантний, завдяки часнику, а помідори надають соковитості. Також завдяки яйцям у складі, він досить ситний

Інгредієнти:

  • Шинка — 300 гр
  • Помідори — 300 гр
  • Кукурудза — 1 банку
  • Яйця — 4 шт
  • Часник — 2 зубчики
  • Майонез.

Спосіб приготування: Шинку нарізаємо соломкою. Відварені яйця нарізаємо півкільцями. Помідори розріжте, видаліть плодоніжку і приберіть м’якоть, інакше в страві буде занадто багато рідини. Нарізаємо півкільцями, розмір повинен бути приблизно таким же, як і у яєць. Підготовлені інгредієнти з’єднуємо в ємності, висипаємо кукурудзу. Часник видавлюємо через чеснокодавку в салатну суміш.

Додамо пару ложок майонезу і все перемішаємо. Посоліть за смаком

Салат з шинки з морквою по-корейськи

Салат дуже смачний і легкий. Особливу родзинку йому надає порізаний яєчний млинець. Готується просто. Обов’язково спробуйте.

Інгредієнти:

  • Шинка — 200 гр
  • Морква по-корейськи — 100 гр
  • Яйця — 2 шт
  • Сухарики — 30гр
  • Кукурудза — 1 банку (маленька)
  • Майонез

Спосіб приготування: насамперед ми посмажимо яєчний млинець. Для цього два яйця взобьем в мисці віночком, щоб маса стала однорідною. Сковороду змажте рослинним маслом і розжарте. Вилийте яєчну суміш на сковороду. Обсмажте з двох сторін.

Вливайте масу акуратно приблизно по 2 столові ложки. Млинці повинні вийде тонкими.

Не намагайтеся домогтися ідеальної рівності, тому що все одно будемо їх різати. Охолоджені вироби складіть разом, скрутіть в рулет. Поріжте тонкими смужками.

В окрему миску перекладіть яєчну соломку, додайте до неї моркву по-корейськи, перемішайте. Шинку порізати на кубики і викладіть на плоску тарілку, рівномірно розподіліть по поверхні.

Нанесіть майонезну сіточку. Покладіть зверху суміш моркви і яєчної соломки. Змастіть майонезом.

Наступним шаром розподілите кукурудзу. І також нанесіть трохи майонезу. Зверху декоруйте сухариками.

Салат з морквою по-корейськи готовий.

Як бачите, дорогі мої читачі, рецептів салатів з шинкою не мало. Та й це ще далеко не все. Кожен гарний по-своєму, кожен вартий уваги. Чи є у вас улюблений рецепт з шинкою? Поділіться в коментарях.