Салат з кальмарів: ТОП-10 дуже смачних рецептів

І знову мої улюблені морепродукти, а точніше кальмар. Ми з вами вже готували суп з кальмарів і фарширували їх. Але «пальму першості» у приготуванні страв з використанням цих головоногих несуть все таки салати. Ситні, поживні, надзвичайно смачні. Про них і піде сьогодні мова.

Кальмар багатий білком, що безсумнівно становить величезну цінність для людського організму. А так само, вживання його в їжу, попереджає депресію і стрес. Крім того, біле м’ясо цього морського жителя не містить холестерину.

Хотілося б звернути вашу увагу на такий момент як швидке очищення від шкірки. Є дуже хороший спосіб, щоб довго не возитися з плівкою, яка знімається не так вже просто. Розморожений неочищений продукт покладіть в теплопрочную ємність, доведіть воду до кипіння на вогні і обшпарте їм молюск. Ви побачите, як шкірка сама згорнеться.

Так само часто виникає питання, як зварити цей морепродукт, щоб він був м’яким. Все не рибні продукти моря (гребінці, креветки і т. д) досить ніжні, і агресивна теплова обробка робить їх жорсткими і гумовими. Тому, чим менше ви піддасте продукт обробці високою температурою, тим м’якше вийде м’ясо. А кальмар навіть вірніше не правильно варити прямо на вогні, а два рази обдати крутим окропом і дати трохи полежати з інтервалом 2 хвилини. Нижче розглянемо цей спосіб більш докладно.

Уявляю вашій увазі кілька цікавих рецептів, можливо з деякими з них ви познайомитеся вперше.

Загрузка...

Салат з кальмарів з цибулею і яйцем — дуже смачний класичний рецепт

Найпростіший і традиційний спосіб приготування салату знайомий багатьом. Містить велику кількість білка, а тому дуже ситний.

Інгредієнти:

  • Тушки кальмара — близько 1 кг
  • Варені яйця — 5 штук
  • Цибуля ріпчаста — 3 головки
  • Майонез і сіль за смаком

Спосіб приготування: Тушки кальмара очистити від плівок і прибрати нутрощі, відварити.

Якщо вам все ж звичніше варити кальмари, а не обливати, то тримайте їх на вогні не більше 2 хвилин. Якщо все таки ви їх переварили, то продовжуйте їх готування ще 30-35 хвилин, тоді вони знову стануть м’якими

Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння і дрібно нашаткувати.

Варені яйця очистити від шкаралупи і тремо на крупній тертці.

Готові тушки кальмара остудити і нарізати кільцями.

Солимо за смаком салат і перемішуємо всі інгредієнти з майонезом. Дайте салату настоятися в холодильнику.

Як приготувати салат з кальмара з огірком

Одна з різновидів класичного варіанту розглянутого вище. Додавання свіжого огірочка робить салат більш ніжним на смак.

Інгредієнти:

  • Кальмари — 1кг
  • Огірок — 1шт
  • Яйця — 4-5 шт
  • Сіль, перець — за смаком
  • Майонез для заправки

Спосіб приготування: Очистимо кальмари гарячим способом. Закип’ятіть воду і залийте вміст миски окропом. Дайте постояти 2 хвилини. За цей час шкурка згорнеться і вам залишиться тільки промити тушки.

Приберіть всі непотрібні нутрощі. Тепер потрібно довести кальмар до готового стану. Для цього ми знову заливаємо миску окропом і даємо полежати кілька хвилин.

Зливаємо воду і останній раз заливаємо крутим окропом.

Таким чином тушки проходять теплообработку 3 рази (перша при очищенні та дві наступних) по 2 хвилини.

Готові кальмари ріжемо кільцями.

Відварені яйця нарізаємо кубиками.

Таким же способом огірок ріжемо.

При бажанні можете зрізати з нього шкірку. Змішуємо всі інгредієнти додаємо спеції і заправляємо майонезом.

Загрузка...

Кальмаровый салат з крабовими паличками і рисом

Чудове частування як для свята, так і для звичайного сімейного вечері. Враховуючи велику зміст рису страва може послужити як повноцінний перекус, т. до наедаешься їм дуже швидко. Салат готується шарами.

Інгредієнти:

  • Яйця варені — 3 штуки
  • Відварені кальмари — 2 тушки
  • Крабові палички — 250 грам
  • Огірки — 2 штуки
  • Рис відварний — 150 грам
  • Сир тертий — 150 грам
  • Консервована кукурудза — банку
  • Цибуля — 2 гілочки
  • Кріп — пучок
  • Сіль — за смаком
  • Майонез — за смаком.

Спосіб приготування: Крабові палички ріжемо на невеликі шматочки.

Зверніть увагу, що вага крабових паличок повинен збігатися з вагою кальмара. Так наприклад 2 наші відварені тушки важать близько 250 грам, відповідно і паличок ми беремо стільки ж. Щоб смак одного продукту не переважав над смаком іншого.

Огірки миємо і зрізаємо у них кінчики. Нарізаємо такими ж шматочками, як і палички.

Подрібнюємо відварені яйця зручним для вас способом. Можете скористатися великою теркою або яйцерезкой.

Ріжемо дрібними шматочками кальмар.

Інгредієнти повинні бути нарізані приблизно однаково

Шаткуємо цибулю і кріп.

Збираємо салат з допомогою кільця для випічки. Послідовність: Крабові палички — рис — майонез — яйця — огірки — кальмари — майонез — кукурудза — зелений лук — сир — майонез.

Залиште настоюватися блюдо в холодильнику на кілька годин. При подачі на стіл зніміть з салату кільце і прикрасьте зеленню.

Салат з кальмара з корейською морквою і часником

Так само це блюдо носить назву «Хе з кальмара». Дивовижне поєднання морепродукта і азіатської кухні. Готується просто, а виглядає яскраво і красиво.

Інгредієнти:

  • Кальмари – 1 кг
  • Морквина – 700 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Часник – 6 з.
  • Рослинне масло– 5 ст. л.
  • Оцет столовий – 5-6 ст. л.
  • Соєвий соус – 5-6 ст. л.
  • Цукор 1 ч. л.
  • Сушена кінза, паприка– 1 ч. л.
  • Сіль і чорний перець за смаком
  • Пластівці гострого та солодкого перцю за смаком
  • Кунжут

Спосіб приготування: Морква гарненько помити і почистити, натерти на спеціальній корейської тертці і посолити.

Гарненько перемішайте руками, при цьому не приминають сильно.

Не соліть занадто багато, тому що ми ще будемо використовувати соєвий соус

Відваріть кальмари і дайте їм охолонути.

Тим часом нарізаємо тонкою соломкою болгарський перець. Змішаємо його з морквою.

Охолоджені кальмари нарізаємо тонкими кільцями і додаємо в салатницю.

Цибулину нашинкуем тонкими півкільцями.

Трохи помнем і додамо до решти інгредієнтів. Видавлюємо часник і додаємо спеції. Приправи потрібно насипати гіркою поверх цибулі і часнику. Нічого не перемішуйте. На сковорідці добре нагрійте рослинну олію — повинен піти димок.

Розпечене масло виливаємо на гірку спецій і цибулю і дуже ретельно перемішуємо салат.

На сковороді злегка обсмажити кунжутне насіння. Висипаємо в салат цукор, вливаємо оцет і соєвий соус, перчимо і знову перемішуємо. Зверху присипати кунжутним насінням.

Цей салат можна їсти відразу, але все ж дайте йому настоятися хоча б 30 хвилин. Він просочиться соками і спеціями і стане ще смачніше.

Як приготувати салат з кальмарів з овочами без майонезу

Цей рецепт сподобається тим, хто стежить за своєю фігурою і воліє не споживати зайвих калорій. Відмінний варіант корисного і смачного перекусу

Інгредієнти:

  • Кальмар (філе) 2-3 шт
  • Морква 1 шт
  • Болгарський перець 1 шт
  • Цибуля 1 шт
  • Часник 2-3 зубчики
  • Кунжут 1 ст. л
  • Олія (для обжарювання)

Для заправки:

  • Оцет 9% 30 мл
  • Коріандр 1 ч. л
  • Цукор 1 ст. л
  • Сіль 1 ч. л

Спосіб приготування: Підготовлене зварене філе нарізаємо соломкою. Точно так само ріжемо болгарський перець і моркву. Цибулю шаткуємо тонкими півкільцями, часник ріжемо пластиками.

Розігріти сковороду з невеликою кількістю олії і обсмажити кунжутне насіння до легкого золотистого кольору. Після чого додаємо цибулю і часник, обсмажуємо разом 2 хвилини.

Перемішуємо всі інгредієнти і додаємо оцет, коріандр, цукор і сіль. Даємо настоятися кілька хвилин.

Салат готовий. При подачі на стіл прикрасити зеленню.

Простий і смачний рецепт салату з пекінської капусти з кальмарами

Таке багате поєднання інгредієнтів приведе в захват навіть найдосвідченіших гурманів. Легкий і в той же час ситний салат здатний прикрасити будь-який стіл.

  • Філе куряче відварне 300 р.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Помідори 2 шт.
  • Пекінська капуста 1 шт.
  • Маленька яблуко 1 шт.
  • Кальмари відварні 3 шт.
  • Сметана
  • Сік половини лимона
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування: Пекінську капусту ріжемо на невеликі смужки. Відварене філе подрібнюємо на кубики. Кальмари нарізаємо півкільцями. Помідори ріжемо на невеликі шматочки.

Яблуко очищаємо від шкірки, виймаємо серцевину з насінням і ріжемо кубиками. Так само нарізаємо болгарський перець.

Змішуємо всі інгредієнти в салатник. Солимо за смаком і скроплюємо лимонним соком. Заправляємо сметаною.

Кальмаровый салат «Нептун» з креветками

Інгредієнти:

  • Креветки варені — 300 г
  • Кальмари варені— 300 г
  • Крабові палички — 200 г
  • Яйця(білок) — 5 шт
  • Червона ікра — 100 г
  • Майонез — за смаком

Спосіб приготування: Підготуємо інгредієнти, для цього кальмари наріжемо кільцями, дрібним кубиком поріжемо крабові палички. Креветки звільнимо від панцира. Яйця очистимо від шкаралупи і виймемо жовток, тут він не потрібен. Дрібно ріжемо білок. З’єднуємо всі інгредієнти.

Перчимо і солимо за смаком і додаємо майонез.

В кінці додаємо червону ікру. Намагайтеся перемішати так, щоб не пошкодити ікринки. Салат готовий, можна подавати до столу.

«Дівчисько» — покроковий рецепт салату з кальмарів з грибами

Особливу ніжність цим рецептом надає вершковий сир. Легка пассеровка продуктів поліпшує смак.

Інгредієнти:

  • 800 — 900 гр. кальмарів (сирих)
  • 3 головки ріпчастої цибулі (середніх)
  • 3 ст. ложки рослинної олії (оливкової)
  • 200 гр. грибів (печериць)
  • 3 шт. яйця
  • 100 — 150 гр. сиру твердих сортів (вершкового смаку)
  • 1 банка кукурудзи (200 гр.)
  • 3 -4 ст. ложки майонезу (оливкової)
  • Зелень кропу
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування: Кальмари чистимо і відварюємо, після чого нарізаємо соломкою Печериці також необхідно відварити протягом 10-15 хвилин, нарізати часточками. Яйця очищаємо від шкаралупи і нарізаємо кубиками. Сир ріжемо великою соломкою.

Розігріти сковороду з рослинним маслом і спасерувати цибулю до золотистого кольору. Додати кальмари в сковороду, посолити і поперчити за смаком. Додаємо шапиньоны, обсмажуємо ще пару хвилин і вимикаємо нагрівання.

Охолоджені продукти з’єднайте з іншими інгредієнтами — сиром, кукурудзою, яйцями і зеленню.

Перемішуємо салат і додаємо 3 столові ложки майонезу.

Наш салат «Неженка» готовий.

Простий і смачний салат з консервованих кальмарів

Відмінне і легке поєднання кальмара, яєць і зеленого горошку нікого не залишить байдужим, а цей салат готується дуже швидко.

Інгредієнти:

  • Кальмари консервовані — 1 банку
  • Яйце варене — 1 штука
  • Зелений горошок — 1 банку
  • Цибуля ріпчаста — 1 штука
  • Перець болгарський — 1 штука
  • Майонез за смаком

Спосіб приготування: Консервований кальмар дрібно порізати і перекласти в салатницю. Туди ж додаємо дрібно нашатковану цибулю і порізане дрібними кубиками яйце. Перець ріжемо скибочками. З банки з горошком зливаємо воду і додаємо його в загальну ємність.

Заправляємо салат майонезом, солимо і перчимо до смаку, добре перемішуємо.

Перед подачею на стіл прикрасьте гілочкою зелені.

Відеорецепт про те, як приготувати кальмаровый салат з грибами і фунчозой

Так як мені дуже подобається поєднання грибів з кальмарами, я вирішила поділитися цим цікавим видеорецептом, адже тут у складі присутній і рисова локшина, яка стала дуже популярна останнім часом.

Ну що ж, дорогі читачі, як бачите, рецептів приготування салатів з цього чудового продукту безліч. А може бути, ви підключіть фантазію і придумати щось своє не менш смачне?