Печиво на сметані в духовці – прості і смачні рецепти

Як же іноді хочеться до чаю чого-небудь смачного. Який-небудь випічки, бажано домашньої. І так, щоб довго на кухні не стояти…Зізнайтеся, частенько іноді ставите таким питанням? Хочу вас порадувати, є відмінне рішення — сметанне печиво!

Ніжна, м’яка, смачна випічка перетворить ваше звичайне чаепите в маленьке домашнє торжество. Хіба можна залишитися байдужим до цього смачного кондитерського виробу, тане в роті. А готується вона настільки просто, що ви навіть можете попросити про допомогу самих маленьких членів сім’ї.

Набір інгредієнтів дуже простий і знайдеться на будь-якій кухні. І якщо у вас є залишки старої сметани, то можете сміливо використовувати її для приготування цих печенюшек. Прекрасно підійде і домашня сметана. Приготуйте ласощі для своїх близьких використовуючи один із запропонованих рецептів.

Загрузка...

М’яке печиво на сметані в духовці — швидкий і смачний рецепт

Чудове печиво, яке сподобається і дорослим і дітям. Працювати з тестом за цим рецептом — одне задоволення, оскільки воно виходить дуже податливим, еластичним і не липне до рук.

Інгредієнти:

  • Сметана 15% — 100 г
  • Масло вершкове — 100 г
  • Цукор — 100 г
  • Ванільний цукор — 8 г (1 пакетик)
  • Розпушувач — 1,5 ч. л.
  • Яйце — 2 шт.
  • Борошно — 450 г
  • Сіль — 1 щіпка

Спосіб приготування: Розбити в миску два яйця, додати до них звичайний і ванільний цукор, щіпку солі.

Перемішати інгредієнти за допомогою віночка або виделки. До яєчної суміші додамо розм’якшене вершкове масло і сметану.

Знову все перемішати.

Не намагайтеся домогтися однорідності, в суміші можуть бути невеликі шматочки масла

Змішаємо муку з розпушувачем і додамо їх з отриману суміш, бажано просіяти через сито. Вимішуємо тісто, спочатку за допомогою ложки, потім руками. З отриманого тіста формуємо колобок, загортаємо в харчову ленку і поміщаємо в холодильник на 1,5 години.

По закінченню часу, дістаньте колобок з холодильника, присипте борошном стіл і розкотіть тісто. З допомогою формочок вирізаємо печиво.

Якщо немає формочок, то просто наріжте тісто ножем невеликими порційними шматочками у вигляді ромбів або квадратиків.

Застеліть деко спеціальним папером для випічки і розкладіть на ньому заготовки. Помістіть деко в розігріту духовку до 180 градусів на 15 хвилин.

Орієнтуйтеся по своїй духовці, якщо печиво зарум’янилося, значить, воно готове. При бажанні присипте готовий виріб цукровою пудрою.

Домашнє сметанне печиво без масла (маргарину)

Відсутність масла в цьому рецепті анітрохи не псує смак печива, воно виходить пишним і м’яким. Готується моментально.

Інгредієнти:

  • Сметана жирністю від 20% — 1 стакан
  • Яйця — 3 штуки
  • Цукровий пісок — 1 склянка
  • Борошно пшеничне — 3-4 склянки
  • Сіль — щіпка
  • Сода — 1 ч. л. або розпушувач
  • Куркума за бажанням
  • Ваніль за бажанням

Спосіб приготування: Перед початком приготуванні переконайтеся, що яйця і сметана кімнатної температури. Яйця розбиваємо в глибоку ємність змішуємо з сіллю і цукром. Збиваємо все міксером до утворення пишної маси.

В отриману суміш додаємо сметану. Не бійтеся брати продукт з високим відсотком жирності. У даному рецепті ніж вона жирніше, тим краще. Так само додаємо ваніль, соду (розпушувач) куркуму.

Куркума тут використовується виключно для додання кольору, якщо немає бажання, то її можна не додавати.

Перемішуємо інгредієнти до однорідної консистенції.

Поступово додаємо просіяне борошно.

Якщо відчуваєте, що заважати віночком важко, візьміть ложку. У завершенні підготовки ми будемо місити тісто руками.

Тісто готове тоді, коли воно перестає прилипати до рук і до столу.

Готове тісто розгортаємо в тонкий пласт з допомогою качалки і вирізаємо з нього печиво за допомогою формочок або просто ножем, так само можна використовувати склянку.

Деко застеліть пергаментним папером і викладіть на нього заготовку.

Помістіть деко в духовку розігріту до 180 градусів на 10-15 хвилин. Пишна, м’яка і дуже смачне печиво готове.

Як приготувати печиво на сметані без масла і яєць — простий рецепт

Відмінний швидкий рецепт всього з 5 інгредієнтів виручить вас в той момент, коли діти дуже терміново просять чогось смачного. Печиво, приготована за цим рецептом, не черствіє на наступний день.

Інгредієнти:

  • 210г сметани
  • 110 — 140 г цукру
  • 370-380г пшеничного борошна
  • 0,5 ч. л. соди
  • 0,3-0,4 г ваніліну

Спосіб приготування: У підготовленій ємності змішаємо сметану і цукор. Після того як поєднали ці інгредієнти додайте соди і знову все перемішайте. Змішуємо ванілін і борошно, після чого поступово просіваємо її в сметанную масу.

На даному етапі можна за бажанням додати будь-які наповнювачі: корицю, мак, какао, лимонну цедру і т. д

Тісто вимішуємо поки воно не перестане липнути до рук. Маса повинна бути м’якою і однорідною. Розкачуємо тісто качалкою, товщина шару повинна бути 0,5 див. Вирізаємо печиво з допомогою формочки або склянки.

Викладаємо печиво на деко, застелене пергаментним папером і поміщаємо в духовку, розігріту до 180 градусів.

Час випікання 15 хвилин.

Якщо ви випікаєте печиво в газовій духовці, то через 10 хвилин можете його перевернути, щоб воно підрум’янилося з обох сторін

Наше чудове ласощі до чаю готово.

Загрузка...

Дуже смачне печиво на швидку руку зі сметани та сиру в домашніх умовах

Це дуже смачне, повітряне, ніжне ласощі, яке готується дуже швидко. Рецепт дуже простий і займає зовсім небагато часу.

Інгредієнти:

  • Сир — 200 гр.
  • Сметана — 150 гр.
  • Мука — 300-400 гр.
  • Цукор — 100 гр
  • Сіль — щіпка
  • Ванільний цукор — 0,5 ч. л.
  • Сода — 0,5 ч. л. (погасити оцтом)

Спосіб приготування: В окремій ємності змішуємо сметану і сир, додаємо трохи цукру і солі. Все перемішуємо і додаємо трохи соди, погашеної оцтом.

В отриману масу поступово додаємо борошно, просіваючи її через сито. Місимо тісто, поки воно не стане щільним.

Сильно не старайтеся, тісто має залишитися м’яким

Розкачуємо тісто в формі ковбаси й нарізаємо на невеликі шматочки, формуємо з них кульки.

Деко застеляємо пергаментним папером і злегка змащуємо рослинним маслом. Кульки з тіста однією стороною занурюємо в цукор і викладаємо на деко цукрових стороною до верху.

Врахуйте, що при готуванні печиво збільшиться в об’ємі, тому не кладіть їх занадто близько

Відправляємо деко з заготовками в духовку розігріту до 180 градусів на 30-40 хвилин.

Готове сметано-сирну ласощі дуже смачне як в теплом, так і в охолодженому вигляді.

Розсипчасте печиво на сметані і вершковому маслі — дуже смачне

Дуже цікавий польський рецепт. Печиво виходить листковим, розсипчастим, з цукровою скоринкою. Процес приготування настільки простий, що з ним впорається навіть школяр.

Інгредієнти:

  • Борошно — 270г
  • Масло вершкове — 250г
  • Сметана густа 20% — 5 ст. л
  • Жовток — 1 шт
  • Білок — 1 шт
  • Сіль — на кінчику чайної ложки
  • Цукор — 5 ст. л

Спосіб приготування: Заздалегідь відокремте в яйці жовток від білка. Жовток нам знадобиться для тіста, а білок, тільки для того, щоб змастити поверхню випічки. Перш ніж замішувати тісто, розтопіть трохи на сковороді масло, припустимо якщо залишаться грудочки. Змішайте в глибокій ємності масло, жовток, сметану, сіль.

Доведіть до однорідної консистенції. Поступово додавайте борошно.

Коли тісто буде вже досить густим і щільним, доведіть його до потрібної консистенції руками на столі.

Готове тісто треба розкачати, для зручності, можете розділити його на декілька частин. Товщина розкатаної коржа повинна бути приблизно 0,7 див. Наріжте порційний шматочки і змастіть їх білком.

Застеліть деко пергаментним папером або спеціальним силіконовим килимком для випічки. Один бік печива умочіть в цукор і покладіть на деко солодкої стороною вгору.

Деко поміщаємо в духовку, розігріту до 180 градусів на 20 — 25 хвилин. Орієнтуйтеся по «рум’яності» печива.

Печиво зі сметани і маргарину, просто тане в роті

Особливий смак і спокусливий аромат цим рецептом надає мед. З найпростіших інгредієнтів за 30 хвилин можна приготувати просто чудове частування.

Дуже сподіваюся, що надані рецепти припадуть до смаку вам і вашим близьким. Процес випічки може бути дуже легким і простим, без складнощів і проблем. А якщо ви візьметеся за приготування всією сім’єю, то дуже весело проведете час.