Млинці на воді – рецепти тонких млинчиків з дірочками

Найпростіший рецепт млинців — це рецепт приготування на воді. Більш того, вони дуже універсальні, оскільки в них можна загорнути будь-яку начинку, солодку або солону, м’ясну або рибну.

Особливу увагу рекомендуємо приділити цим рецептами тим, хто на дієті, але хоче побалувати себе випічкою. Такі борошняні вироби містять в собі набагато менше калорій, ніж ті, які готують на молоці або кефірі, так і дріжджова випічка не поступається їм в калорійності.

Цікавий той факт, що на Русі не можна було різати млинці ножем. Т. до розрізати символ сонця означало — накликати біду. Їх можна було згортати, скручувати, рвати, але тільки руками. Більшість з нас так і їдять цю випічку — «традиційно», не вдаючись до допомоги ножа і вилки.

Загрузка...

Тонкі млинці на воді — рецепт з дірочками

Незважаючи на те, що ці млинці готуються на воді вони виходять ажурними і досить тонкими. На сковороді зажариваются швидко. Використовуйте теплу воду, так цукор і сіль швидше розчиняться.

Інгредієнти:

  • 500 -600 мл – води
  • 320 гр. – борошна
  • 2 – яйця
  • 25 гр. – цукрового піску
  • 5 гр. – солі
  • 75 мл. – соняшникової олії

Спосіб приготування: в окремій ємності змішуємо сіль та цукровий пісок і відразу додаємо теплу воду. Трохи розмішуєм інгредієнти до їх розчинення, після чого розбиваємо в миску два яйця. Розмішуємо отриману масу віночком. Для зручності так само можете використовувати міксер. Всипаємо просіяне борошно і розмішуємо до однорідного стану розбиваючи грудочки.

У готове тісто додаємо олію.

Добре розігрійте сковороду і змастіть її маслом, тільки для першого млинця.

Щоб масло розподілилося рівномірно по сковороді, а перша корж не потонула в його кількості, надягніть на виделку шматочок сала або невеликий шматочок картоплини, умочіть його в масло і акуратно розподіліть олія по поверхні.

Тісто схопиться на сковороді дуже швидко, як тільки побачите подрумянившийся край, переверніть млинець на іншу сторону.

Як бачите, випічка виходить тонкої і з великою кількістю дірочок.

Подавайте млинці на стіл з чаєм або молоком, з солодким фруктовим або ягідним джемом, медом або сметаною.

Млинці на воді (окропі) — дуже смачний перевірений рецепт

Рецепт трошки з заморочкою, але результат вартий того, щоб повозитися. Дірчасті, смачні сонечка порадують вас і ваших близьких.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно вищого сорту — 320 грам.
  • Кип’ячена вода кімнатної температури — 400 мл
  • Курячі яйця — 2 штуки.
  • Гаряча вода — 100 мл
  • Цукор — 1 столова ложка.
  • Сіль — 2-3 щіпки.
  • Рослинне масло — 3 столові ложки.

Спосіб приготування: Розбиваємо яйця і відокремлюємо білок від жовтка. На першому етапі будемо працювати тільки з жовтками, білки нам знадобляться трохи пізніше.

Розмішуємо жовтки за допомогою віночка, додаємо сіль і вливаємо кип’ячену воду. Змішуємо інгредієнти до однорідної суміші.

Додаємо борошно, просіваючи її через сито і поступово розмішуючи. Тісто має вийде густим, еластичним і без грудочок.

Дайте тісту 10 хвилин постояти. По закінченню часу вливаємо в тісто 100 мл гарячої води безперервно перемішуючи. Температура повинна бути 70-80 градусів.

Якщо ви хочете, щоб коржі були дуже тоненькі додайте ще води. Чим більш рідке тісто, тим більш тонкий млинець.

У білки додати ложку цукру і збити міксером на невеликій швидкості. Збити білок потрібно так, щоб цукор розчинився, але при цьому не повинна утворюватися тверда піна.

Білок кімнатної температури збивати легше

Збиті білки з цукром додаємо в тісто і все перемішуємо. Вливаємо олію.

Розжаримо сковороду на плиті і змастіть поверхню олією. Смажимо млинці на вогні трохи менше середнього. Зверніть увагу, що при випіканні відразу на поверхні тіста проступають пори.

З другої сторони блін пропікається швидше, тому стежте, щоб він не підгорів. Готові вироби складайте стопою і змащуйте маслом.

Загрузка...

Пісні млинці на воді без яєць і без молока

Я цей рецепт так називаю «млинці з нічого». Набір інгредієнтів мінімальний. Прекрасно підійде для того випадку, коли захотілося випічки, а крім води і борошна під рукою нічого немає, так само буде корисний в період посту.

Інгредієнти:

  • 600 мл води
  • 300 г борошна
  • 2 ст. л. цукру (за смаком)
  • 1/3 ч. л. солі (за смаком)
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • 1 ч. л. без гірки соди (погасити оцтом) або замініть на розпушувач
  • Щіпка ваніліну (за бажанням)

Спосіб приготування: У мисці з водою кімнатної температури змішуємо цукор і сіль. Все розмішуємо до повного розчинення. Далі додаємо борошно і заводимо тісто однорідної консистенції.

Додаємо в тісто соду, гашену оцтом або розпушувач. Дайте тісту настоятися протягом півгодини. Коли борошно досить набубнявіє, вливаємо 3 ст. л рослинного масла і ретельно змішуємо інгредієнти.

Якщо ви хочете, щоб млинці були більш яскравими і красивими, додайте в тісто 2-3 ст. л морквяного соку.

Смажимо млинці на розпеченій сухій сковороді з обох боків до рум’яності.

Випічка виходить тонка, еластична з великою кількістю дірочок.

З даної кількості інгредієнтів виходить приблизно 15-17 рум’яних коржів

Простий рецепт млинців на мінеральній воді з яйцями

Щоб приготувати дірчасті тонкі млинці без використання соди або розпушувача можна використовувати газовану мінеральну воду. Адже саме бульбашки вуглекислого газу надають пористість тесту. А щоб випічка була ніжна і м’яка, використовуємо сметану.

Інгредієнти:

  • Вода сильногазована — 500 мл
  • Борошно — 200 гр.
  • Сметана — 100 гр.
  • Яйця — 2 шт.
  • Масло рослинне — 2 ст. л.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Сіль

Спосіб приготування: У миску розбиваємо два яйця, всипаємо цукор, сіль, перемішуємо інгредієнти за допомогою віночка. Додамо в яєчну суміш сметану і змішаємо до однорідності.

Вливаємо олію. Невеликими частинами вводимо в суміш борошно, акуратно розмішуючи, так само поступово вливаємо газовану воду.

Готове тісто залишаємо «відпочити» на 15 хвилин. Добре розігріту сковороду змащуємо невеликою кількістю рослинного масла. Невелику кількість тіста налийте в центр сковороди і рівномірно розподіліть.

Обсмажуйте до рум’яної скоринки з обох сторін.

Ніжні, тонкі і еластичні млинці можна подати разом зі згущеним молоком, ягодами або джемом. Так само чудово в них загортається начинка, т. до вони добре розтягуються і не рвуться.

Як зробити тісто для млинців на воді з яйцями і дріжджами

Дуже смачні млинці виходять на дріжджах. Але враховуйте, що цей інгредієнт не буде активним в холодному середовищі, тому рідкі інгредієнти обов’язково повинні бути теплими.

Інгредієнти:

  • 800 мл. теплої води
  • 5 гр. сухих хлібопекарських дріжджів
  • 1,5 ст. л. цукру
  • 3/4 ч. л. солі
  • 1 яйце
  • 50 гр. раститиельного масла
  • 500 гр. борошна

Спосіб приготування: Перед тим як замішувати тісто зверніть увагу на її глибину, тому що тісто буде підніматися. Наливаємо 400 мл теплої води і розчиняємо у ній цукор і сухі дріжджі. 10 хвилин нічого не робимо, чекаємо поки відбудеться активація, дріжджі повинні злегка запениться.

По закінченню часу додаємо сіль, яйце, рослинне масло і воду, що залишилася. Все перемішуємо вінчиком. Далі, висипаємо все борошно і гарненько вимішуємо тісто за допомогою ложки або лопатки.

Не переживайте, якщо в тесті залишаться невеликі одиничні грудочки, вони потім розійдуться

Замішане тісто накриваємо плівкою і прибираємо в тепле місце на 1-2 години.

По закінченню часу тісто підніметься і стане дуже густим.

Розведіть його невеликою кількістю води до потрібної вам консистенції. Пам’ятайте, що чим густіше тісто, тим коржик товщі. На середньому вогні розігріваємо сковороду і змащуємо невеликою кількістю масла. Випікаємо з двох сторін.

Перший млинець можете спробувати самі, якщо відчуваєте, що не вистачає солі або цукру, додайте потрібну їх кількість в тісто.

Вибирайте начинку собі по душі і насолодитеся смаком цих чудових борошняних сонечок.

Як приготувати млинці на воді і молоці

Трапляється і таке, що молока залишилося зовсім не багато. Як любив говорити моя бабуся «ні туди, ні сюди». Насправді, прекрасна можливість приготувати млинці, і це допоможе звичайна вода.

Інгредієнти:

  • 2,5 склянки (2 ст молока + пів склянки води, можна і більшу частину замінити водою!)
  • 2 склянки борошна
  • 2 яйця
  • 1/2 ч. л солі
  • 2 ст. л цукру
  • 3 ст. л рослинного масла

Спосіб приготування: Яйця розбиваємо в миску і змішуємо їх з цукром. В яєчну суміш поступово вводимо просіяне борошно, ретельно розмішуючи за допомогою віночка.

Коли тісто придбає густу консистенцію поступово вливайте молоко і розмішуйте, це допоможе уникнути утворення грудочок.

Додайте солі. Т. до молока у нас було небагато, тісто вийшло дуже густе. Розбавляємо його за допомогою води до потрібної нам консистенції.

Залиште готове тісто на 15 хвилин. Якщо воно здасться вам густуватим можете ще додати води.

Вливаємо олію, розмішуємо. Випікаємо млинці на розігрітій сковороді з обох сторін.

Дуже ніжні і рум’яні паляниці готові до подачі на стіл.

Млинці на воді готувати легко і просто, при випічці вони не прилипають в сковороді і не рвуться. Це відмінне рішення для сніданку або легкого вечері, і за смаком вони ні трохи не поступаються своїм «молочним» побратимам. Спробуйте приготувати такі млинці за цими рецептами і поділіться своїми результатами в коментарях.