Млинці на дріжджах – рецепти товстих і пишних млинців

Млинці буваю різні. Серед моїх знайомих багато любителів тонких млинців, приготованих на молоці або кефірі, але є любителі цієї випічки попишнее. Вони ідеальні для сніданку т. до ситні, щоб наїстися ними може вистачити і пари штук.

Дуже легко готувати їх саме на дріжджах. Завдяки утворюється бульбашок тісто стає рихлим і повітряним. Це тісто можна приготувати і на кефірі і на молоці, але скрізь є свої тонкощі. В такі млинці дуже незручно загортати начинку, тому просто подайте їх разом з медом або варенням.

Товсті коржі досить легко і швидко випікаються, що припаде до вподоби недосвідченим господаркам. Давайте сьогодні розглянемо, як приготувати смачні, пишні, золотисті сонечка на дріжджовому тісті.

Загрузка...

Млинці на дріжджах і молоці — товсті й пишні

Дуже простий рецепт з приголомшливим результатом. Млинці виходять дуже смачними, ажурними і з дірочками. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 12 штук.

Інгредієнти:

  • Борошно — 2,5 склянки
  • Яйце — 2 шт.
  • Вода — 1 ст.
  • Молоко — 1 ст.
  • Масло ростить. — 3 ст. л.
  • Дріжджі сухі — 1 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль — 1/4 ч. л.

Спосіб приготування: Борошно попередньо потрібно просіяти, бажано два рази. завдяки цьому млинці виходять дуже ніжними. Змішуємо всі сухі інгредієнти: молоко, дріжджі, цукор і сіль.

У суху суміш розбиваємо яйця і вливаємо склянку теплого кип’яченого молока.

Зверніть увагу, що молоко повинно бути теплим, приблизно 40 градусів, т. до дріжджі дуже люблять тепло

Замішуємо тісто за допомогою віночка.

Додамо півсклянки теплої води, щоб зробити масу більш рідкою. Ретельно розмішуємо тісто, домагаючись однорідності, поступово додаючи воду, розріджуючи борошняну масу. Готове тісто накрийте кришкою або харчовою плівкою. Воно має настоятися протягом години, в цей час дріжджі трохи «побродят». Готове тісто збільшиться в об’ємі, трохи обімніть його за допомогою ложки. Налийте трохи олії і ще перемішайте.

Якщо вам здасться, що тісто дуже густе, можете розбавити його невеликою кількістю води

Розігрійте сковороду змащену рослинним маслом, рівномірно розподілити тісто по дну. Випікайте млинець з двох сторін до утворення золотистої скоринки.

Готовий млинець змастіть розтопленим вершковим маслом.

Рецепт кислих млинців на дріжджах і кефірі

Для тих хто любить млинці з кисловаты присмаком підійде цей рецепт. Тут ми будемо використовувати кефір. Дуже ніжні і ситні. Майте на увазі, що кефір повинен бути теплим.

Інгредієнти:

  • Кефір 3,2% — 1л
  • Цукор — 2 ст. л
  • Цукор ванільний — 20 гр
  • Дріжджі — 10 гр
  • Сіль — 1/2 ч. л
  • Яйця — 3 шт
  • Борошно — 2,5 склянки
  • Окріп — 1 стакан.
  • Масло рослинне — 2-3ст.л

Спосіб приготування: Кефір підігрійте, і вилийте в окрему ємність. Додайте до нього цукор і дріжджі все ретельно перемішайте. Відправте в тепле місце (наприклад до батареї) на півгодини. За цей час кефірна маса підніметься.

Запенившуюся рідина розмішайте, додайте солі, ванільного цукру і розбийте яйця. Як слід перемішайте інгредієнти за допомогою віночка.

Поступово всипайте в рідину просіяне борошно, перемішувати тісто розбиваючи грудочки.

Тісто має вийти досить густим, не має просто литися з ложки, після чого влийте склянку окропу швидко перемішуючи тісто.

Якщо після додавання окропу тісто стане рідким, додайте ще трохи борошна. Інакше млинці будуть не пишними, а тонкими.

Додаємо трохи олії, розмішайте і знову приберіть тісто в тепло, зачекайте поки підніметься.

Розжаримо сковороду з рослинним маслом. Рівномірно розподіліть тісто по гарячій посуді і випікайте з двох сторін до підрум’янення.

Млинці виходять пишні, дірчасті з кислуватим присмаком.

Загрузка...

Швидкі сільські млинці на дріжджах

Старовинний Рецепт, рекомендую випробувати. Такі млинці пекли наші бабусі та прабабусі в справжніх російських печах. Виходять товстенькі, м’які і смачні.

Інгредієнти:

  • Яйця 3шт.
  • Молоко 500мл.
  • Вода 500мл.
  • Дріжджі сухі 10гр.
  • Цукор 4ст.л.
  • Рослинна олія 3-4ст.л.
  • Борошно 500гр.
  • Вершкове Масло-100гр.

Спосіб приготування: Для того щоб підготувати опару, вилийте 25о мл теплого молока в чашу і насипте дріжджі, додайте 2 ст. л цукру і стакан борошна. Перемішуємо інгредієнти віночком до однорідності.

Накрийте чашу рушником і приберіть в тепле місце на 15 хвилин. Коли опара буде готова заводимо тісто. Розбиваємо три яйця і змішуємо їх з 2 ст. л цукру, злегка збиваємо. Насыпем в яєчну суміш півсклянки борошна і 250 мл води.

З’єднуємо опару з яєчно-борошняної сумішшю і додаємо півсклянки борошна. У готове тісто додаємо рослинне масло.

Залиште постояти 5-7 хвилин, щоб борошно злегка розбухла і консистенція стала густішою.

Оскільки борошно буває різною, зверніть увагу, щоб тісто не було рідким, на товсті млинці воно повинно бути більш крутим. За бажанням можете додати ще борошна.

Випікаємо на розпеченій сковороді і великому вогні.

Стежте, щоб не підгоріли, оскільки готуються досить швидко.

Готові вироби змащуємо розтопленим вершковим маслом і складаємо в стопу.

Товсті і пишні млинці на молоці у дірочку

Перевага дріжджів саме в тому, що млинці завжди виходять ноздреватыми. Але за цим рецептом вони стають особливо ажурними. Подавати до столу їх можна і з солодощами, і зі сметаною, також чудово поєднуються з ікрою.

Інгредієнти:

  • 550 мл теплого молока;
  • 1 ч. л. сухих дріжджів;
  • 2 ст. л. цукру;
  • щіпка солі;
  • 2 яйця;
  • 30 г вершкового масла;
  • 300 г борошна.

Спосіб приготування: нам потрібно розчинити 1 столову ложку цукру в 2/3 склянки теплого молока. Всипати в молоко, дріжджі і залишити на 10-15 хвилин підходити. Коли на поверхні молока утворилася пишна піна, значить опару для млинців готова.

Розтопимо вершкове масло і дамо йому охолонути. Яйця добре збиваємо з сіллю і цукром.

У ємність з яйцями вливаємо остигле масло, потім акуратно вливаємо опару і виливаємо залишки молока все це дуже добре перемішуємо. Додаємо просіяне борошно і знову заважаємо розбиваючи всі грудочки. Для зручності можете скористатися міксером.

Готове тісто накриваємо чистим рушником і ставимо його в тепле місце, приблизно на дві години. Тісто буде підходити і збільшуватися в об’ємі.

Сковороду добре розігріваємо і смажимо млинці з двох сторін, масло на сковороду вже додавати не потрібно.

Готове борошняний виріб змащуйте маслом.

Млинці на сухих дріжджах з манкою

Ще один рецепт пишних і ажурних млинців. Завдяки вмісту манки вони виходять дуже товстенькими, але в той же час ніжними, смачними та поживними.

Інгредієнти:

  • Манка — 300 гр
  • Борошно пшеничне — 100 гр
  • Тепла Вода — 300 мл
  • Молоко тепле — 300 мл
  • Цукор — 2 ст. л
  • Дріжджі — 2 ч. л
  • Сіль — 3 ч. л
  • Сода — 1/2 ч. л

Спосіб приготування: Розвести дріжджі в 500 мл теплої води, додаємо чайну ложку цукру і чайну ложку борошна і все перемішаємо.

Залишаємо суміш бродити до появи пінної шапочки. Манку змішуємо з борошном в окремій ємності, також додаємо цукор, що залишився, соду і сіль, робимо невелике поглиблення. Вливаємо туди решту теплу воду і настоявшиеся дріжджі.

Перемішуємо інгредієнти до однорідної маси. Вливаємо молоко і міксером збиваємо суміш.

Тісто закриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 40 хвилин. Маса за цей період загусне, а на поверхні з’являться бульбашки, можна приступати до випікання млинців. Сковорідку потрібно розжарити і змастити рослинним маслом. Наливаємо тісто в центр посуду і смажимо на невеликому вогні. Блін перевертаємо тоді, коли його поверхня стане ажурною.

Готові коржі змащуємо вершковим маслом.

Подавати на стіл з джемом, варенням або медом.

Мордовські млинці на дріжджах з манкою

Цей рецепт дещо відрізняється від попереднього, але не менш смачний. А ще його зручність в тому, що тісто ви можете завести на свій розсуд, хочете, щоб коржі були товстими — зробіть його густі, а якщо хочете тонких млинчиків — то робіть його більш рідким

Інгредієнти:

  • Манна крупа 800 гр
  • молоко для замісу тіста 1 літр(тепле)
  • Яйця 3 шт
  • Сіль 0,5 ч. л.
  • Цукор 3-5 ст. л.(за смаком)
  • Дріжджі пресовані 10 гр(сухі 1 ч. л.)
  • Рослинна олія 100 мл

Спосіб приготування: замішуємо Тісто в глибокій мисці. Пересипаємо в ємність манну крупу, додаємо сіль, цукор, яйця. Жовтки злегка розітріть віночком.

Поступово вливаємо молоко, і замішуємо тісто без грудочок.

У підготовлену суміш кладемо дріжджі і розмішуємо до повного розчинення. Залишаємо настоюватися протягом 30 хвилин.

Настоявшуюся масу розбавляємо гарячим молоком. А можете залишити як є.

Кількість рідини регулюйте на свій смак. Чим густіше тісто — тим товщі млинці.

Вливаємо в тісто олію, можна приступати до випікання. Розігріваємо сковороду і обсмажуємо млинці з двох сторін до рум’яної скоринки.

Смачні, дірчасті і бархатисті млинці, нікого не залишать байдужими.

Сподіваюся, що млинці, приготовані на дріжджах припадуть до смаку вам, вашим близьким. І пам’ятайте про деякі секрети:

  • Щоб ваша випічка вийшла смачною, обов’язково просеивайте борошно.
  • Опару замішують у емальованому просторій ємності, адже тісто може збільшитися в обсязі майже в три рази.
  • Опару краще накрити рушником, щоб проходило повітря, тісто має дихати.
  • При випіканні тісто беріть зверху, а не знизу
  • Стежте, щоб тісто не перебродило, інакше млинці виходити блідими і позбавленими смаку