Макарони по-флотськи за класичними рецептами

Сьогодні знову вирішила торкнутися тему макаронів. Не так давно я розповідала про те, як можна приготувати спагетті з креветками. Погодьтеся, що це блюдо досить вишукане і дуже смачне. А чи можуть бути смачними звичайні ріжки з використанням мінімуму інгредієнтів (двох або трьох).

Що ж чудового можна приготувати з трьох інгредієнтів? Знамените блюдо, яке було придумано ще за часів СРСР — «макарони по-флотськи». Напевно, навряд чи ви зможете знайти щось більш просте у приготуванні.

Це блюдо було широко поширене в 50-х роках серед військових моряків-підводників, звідси і назва. Т. до на судні був обмежений запас прісної води, борошняні вироби не відварювати окремо для страви, а готувалися відразу в сковороді.

З часів радянського союзу рецепт дещо видозмінився, так само були додані і нововведення. Тому сьогодні ми розглянемо кілька можливих варіантів приготування цієї страви. Макарони для цієї страви можете вибрати абсолютно будь-які: великі трубчасті, спагеті, черепашки, ріжки, бантики. Але все ж таки бажано, щоб їх поверхня була ребристою. Так фарш буде «чіплятися» за них, а не осідати на дні посуду.

Загрузка...

Макарони по-флотськи з вареним м’ясом — класичний рецепт

У класичному варіанті фарш робиться з відвареного м’яса. Свинина це буде або яловичина — значення не має, підійде і будь-яке м’ясо птиці.

Інгредієнти:

  • Свинина — 600 гр
  • Макарони — 300 гр
  • Цибулина середнього розміру — 1 шт

Спосіб приготування: Інгредієнти для цієї страви завжди краще брати з розрахунку 2:1. На одну частину макаронів припадає дві частини м’яса.

Якщо пропорція 2:1 буде порушена, то в процесі їжі буде відчуватися більше тіста, ніж м’ясна частина

М’ясо добре промити. Перед тим як його варити, необхідно довести воду до кипіння. Нам потрібен не наваристий бульйон, а смачне м’ясо. Коли вона стикнеться з окропом, білок на поверхні згорнеться, тим самим «запаяет» всі інші соки всередині. Варимо до готовності приблизно 40 хвилин.

Не забувайте знімати піну в процесі приготування. Готового м’яса дайте трохи охолонути, щоб комфортно було брати руками. Бульйон не зливайте, він знадобиться трохи пізніше. Наріжте м’ясо невеликими шматочками.

Шматочки пропустіть через м’ясорубку. Нашаткуйте цибулю невеликими кубиками. Обсмажте на розігрітій з рослинним маслом сковороді.

Коли цибуля стане бурштинового кольору, додайте до нього фарш. Обсмажуйте ще близько п’яти хвилин.

До готового м’яса додаємо макарони.

Заливаємо все інгредієнти бульйоном, в якому варилося м’ясо, так, щоб їх повністю покрило.

На даному етапі солимо і перчимо страву за смаком. У процесі приготування перемішуйте страву, щоб шматочки фаршу рівномірно розподілилися серед ріжок. Також, завдяки цьому, ви не допустите прилипання борошняних виробів до сковороді.

Готову страву краще подавати у глибокій тарілці. Відмінно поєднується із салатом зі свіжих овочів.

 

Рецепт макаронів по-флотськи з фаршем і томатною пастою

Цей рецепт вже адаптований під нашу звичайну повсякденне життя, все таки ми не всі моряки на флоті. Особливу родзинку додає томатний соус. Так само тут будемо використовувати вже готовий фарш. Тобто м’ясо не потрібно буде довго варити, а потім обсмажують.

Інгредієнти:

  • Фарш — 500г
  • Цибуля ріпчаста — 200г
  • Морква — 100г
  • Макарони — 450 гр
  • Спеції
  • Сіль
  • Томатна паста — 2 ст. л

Спосіб приготування: Поставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння. Киплячу воду підсолимо і додамо макарони. Варимо до готовності, потім відкиньте їх на друшляк.

Щоб уникнути злипання додайте у воду кілька ложок рослинного масла

На розігрітій сковороді обсмажуємо фарш.

У м’ясо попередньо можна приправити улюбленими спеціями і добре перемішати. Коли фарш буде майже готовий, додайте цибулю, дрібно порізану кубиком і терту на крупній тертці моркву.

Перемішайте і обсмажуйте до готовності. Готуємо соус. Для цього розчиніть дві столові ложки томатної пасти в невеликій кількості окропу, перемішайте до однорідного стану.

Отриману рідину вилийте в сковороду, перемішайте і обсмажуйте інгредієнти ще пару хвилин. Готове м’ясо з’єднуємо з ріжками в окремій ємності.

Готову страву розкладаємо по тарілках і подаємо до столу, прикрасивши зеленню.

 

Загрузка...

Як приготувати макарони по-флотськи з тушонкою в мультиварці

Коли потрібно приготувати страву з м’ясом, а часу на «відварювання-обсмажування» абсолютно ні, тоді на допомогу приходить тушонка. Флотські макарони і так страва не складне, а використання консервів та мультиварки спрощує його до неймовірності.

Інгредієнти:

  • Макарони-300 гр
  • Тушонка — 1 банку (500гр)
  • Цибуля – 1 головка
  • Рослинне масло і сіль за смаком
  • Вода гаряча

Спосіб приготування: насамперед нашинкуем цибулину і відправимо її в чашу мультиварки, туди ж додаємо тушонку. Цибулю і тушонку обсмажуємо на режимі «Випічка» протягом 12 хвилин з відкритою кришкою.

Т. до в тушенке вже міститься жир, масло я не додаю, за бажанням можете додати невелику кількість

По закінченню режиму засипаємо в чашу макарони. Наливаємо окріп, він повинен покрити всі інгредієнти, але не височіти над ними. Перемішайте інгредієнти, підсолити за смаком.

Будьте обережні зі спеціями, т. до тушонка і так досить солоний продукт.

Закрийте кришку мультиварки і встановіть режим «Рис.Крупи» режим від 20 до 35 хвилин. Залежить від розміру виробів. Готову страву розкладіть по тарілках і подавайте до столу.

 

Макарони по-флотськи з фаршем та сиром

Ще один варіант дещо видозміненого класичного рецепт. Про нього я можу сказати тільки одне: «Макарони сиром не зіпсуєш». Дуже смачний, ситний і живильний рецепт.

Інгредієнти:

  • Фарш — 250 гр
  • Макарони 250г
  • Приправа до м’яса — 1 ч. л.
  • Сир — 100 гр
  • Сіль, перець за смаком
  • Кетчуп (або томатна паста) — 1 ч. л.
  • Вода 250 мл

Спосіб приготування: Сковороду змажте рослинним маслом, розжарте і викладіть фарш і цибулю. Ретельно перемішайте і додайте будь-яку приправу для м’яса.

Обсмажуйте фарш постійно помішуючи. Коли ви побачите, що м’ясо злегка прихватилось, додайте солі і перцю за смаком. Після чого смажимо ще 4-5 хвилин. По закінченню часу додайте 1 ст. л кетчупу або томатної пасти.

Налийте води і тушкуйте під закритою кришкою 20 хвилин на невеликому вогні.

По закінченню часу додайте в сковороду макарони, добре перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте ще 15 хвилин.

Далі, додайте тертий сир, ще раз перемішайте і залиште нудитися під кришкою на мінімальному вогні 5 хвилин.

Обов’язково порадуйте цим рецептом ваших рідних. Впевнена, вони оцінять смак цього простого страви по достоїнству.

Як приготувати макарони по-флотськи з курячим фаршем

На завершення хотіла б поділиться цим видеорецептом. Куряче м’ясо дозволяє приготувати це блюдо буквально за 10 хвилин. До того ж цей рецепт ідеальний для тих, хто знаходиться на дієті, стежить за своєю фігурою і харчуванням, т. до відмінно збалансований щодо білків, жирів і вуглеводів.

Інгредієнти:

  • Курячий фарш — 600 гр
  • Макарони з твердих сортів пшениці — 300 гр
  • Часник — 2 зубчики
  • Цибулина — 1 шт
  • Сіль і перець за смаком

Спосіб приготування:

Як бачите, прості страви можуть бути теж дуже смачними. Нехай вас не бентежить легкість їх приготування і невеликий набір інгредієнтів, адже «все геніальне — просто!»