Курка з грибами в духовці – 5 найбільш смачних рецептів

Ніжна курочка, з хрусткою рум’яною скоринкою, запечена в духовці — що може викликати ще більший захват? Але я думаю, ви всі зі мною погодитеся, що гриби надають їй ще більш ароматний запах і дивовижний смак.

Така страва може стати яскравим акцентом на вашому столі. А що ще більш зручно — подати його можна абсолютно з будь-яким гарніром. ( Чомусь мені здається, що картопля в даному випадку, буде займати лідируючі позиції).

Я впевнена, що багато з тих, хто читає цей блог хазяєчок, ні один раз готували щось подібне. Але тим не менше, сподіваюся, що із запропонованих рецептів ви дізнаєтеся щось новеньке. А може бути і якийсь із варіантів стане одним з улюблених.

Загрузка...

Курка з грибами в духовці — найсмачніший рецепт

Рецепт досить простий, з ним впорається навіть початківець кулінар. Але виходить дуже смачно і ситно.

Інгредієнти:

  • Курка (або окремі частини тушки, можна використовувати філе)
  • Картопля — 4-5 шт
  • Гриби — 1 упаковка
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт
  • Майонез
  • Сіль
  • Спеції ( на ваш смак)

Спосіб приготування: Гриби для даного рецепти можете взяти будь-які, і дуже добре, якщо під рукою опиняться свіжі. Але на даний момент сезон зовсім не грибний, тому у нас суміш лісових заморожених грибів. Їх нам необхідно розморозити, а потім відварити в підсоленій воді протягом 15 хвилин. Курку промити і обсушити, розрізати на порційні шматочки. Тепер будемо її маринувати. Покладіть м’ясо в глибоку миску і трохи посолимо, туди ж додайте цибулю, порізану півкільцями, додамо спеції.

Тут вибір повністю довіряю вам, тому що я знаю, що у кожної господині є свої улюблені приправи для м’яса. Все це як слід промаж майонезом. Перемішуємо і відправляємо в холодильник на 30-40 хвилин. За цей час сік цибулі і майонез пропитают птицю, завдяки чому вона стане ніжною і ароматною.

При бажанні можете додати декілька давленных зубчиків часнику, що додасть курці пікантності

Після того як м’ясо замаринується, підготуємо все для запікання. Картоплю почистити і нарізати кружечками. Деко змастіть маслом і рівномірно розподіліть по ньому картоплю і посоліть. Відварені гриби ріжемо на невеликі шматочки і викладаємо їх наступним шаром. Виймаємо курку з миски і залишився цибулю розподіляємо поверх грибів. Слідом викладаємо замариноване м’ясо.

Відправляємо деко в духовку розігріту до 200 градусів. Запікаємо протягом 40-45 хвилин.

Якщо ви великий любитель сирних запечених кірочок на блюді, то за 15 хвилин до готовності посипте блюдо тертим сиром (підійде будь-який твердий сорт)

Соковита, ароматна курка з грибами готова.

Як приготувати курку з грибами під сиром в духовці

Тут ми з вами попрацюємо з курячою грудкою. Не бійтеся, м’ясо не буде сухим. А сирна скоринка додасть страві дивовижний смак.

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 500 гр
  • Печериці — 2 великих або 4 маленьких
  • Помідор — 1 середнього розміру
  • Зелена цибуля — 1 пучок
  • Твердий сир — 100-150гр
  • Спеції за вашим смаком

Спосіб приготування: насамперед злегка відіб’ємо грудки молоточком.

Потім гарненько натремо м’ясо спеціями з двох сторін.

Постарайтеся не просто насипати приправу на курку, а втерти її долонею. Залишимо просочитися на 10 хвилин. Тим часом натремо сир на крупній тертці і наріжемо помідор півкільцями. Печериці промити і нарізати невеликими шматочками. І нашинкуем зелений лук.

Підготуємо деко для запікання. Покладіть на нього фольгу і змастіть рослинною олією. Покладіть шматочки м’яса на деко. На кожен шматочок поверх покладіть гриби. Поверх печериць розкладіть помідори.

Рясно посипте верхівку сиром і злегка присипте зеленою цибулею.

Відправляємо м’ясо запікатися в духовку, розігріту до 180 на 30-35 хвилин.

Не передержите курку в духовці, інакше грудка стане сухою

Готову страву при подачі посипте залишилися зеленою цибулькою.

Загрузка...

Курка з грибами і картоплею в горщиках

Навколо цього рецепту часто виникають суперечки, а потрібно обсмажувати інгредієнти перед тим, як закладати їх у горщик. Насправді залежить від того, що ви хочете отримати в результаті. Якщо ви налаштовані на більш дієтичне блюдо, з ароматним бульйоном, то тоді закладайте інгредієнти відразу. Курка, гриби і овочі при гасінні виділять сік, завдяки чому і вийде наваристий бульйон. Якщо вам все ж на душі менш рідкі страви, тоді попередньо краще обсмажити всі компоненти.

Інгредієнти:

  • 5-6 шт. середніх картоплі
  • 400 г філе курячої грудки
  • 300 р. грибів
  • 1 велика цибулина
  • 1 маленька цибулина
  • 1 маленька морква
  • 100г. твердого сиру
  • 2-3 ст. л. сметани
  • Рослинна олія для обсмажування
  • Сіль,цукор,зелень,приправи — за смаком

Спосіб приготування: Філе ріжемо кубиками. Картоплю помити, почистити і нарізати пластиками. Печериці ріжемо на невеликі шматочки. Велику цибулину наріжте півкільцями, а маленьку дрібно нашаткуйте.

Для цієї страви добре підійдуть і звичайні лісові гриби

Моркву натираємо на крупній тертці. Обсмажимо наші інгредієнти. На сковороді розжарте масло і обсмажте нашатковану цибулю до прозорості, потім додати моркву. Ще через пару хвилин додайте до овочів гриби, поперчіть і посоліть за смаком.

У цьому рецепті я не стала обсмажувати філе курки, інакше всі соки будуть запаяні усередині м’яса і вони не передадуться овочів. Просто поперчила м’ясо і додала трохи спецій. Розкладаємо інгредієнти з горщиками. На дно кладемо порізану кільцями цибулю, потім філе курки.

Поверх курки ми будемо чергувати шари картоплі та грибів, майже до самого верху горщика, останнім шаром повинен бути картоплю.

Насправді чергувати шари можете так як вам подобається, головне щоб останнім шаром інгредієнти були закриті саме картоплею.

Підготуємо заливку, для цього пару ложок сметани змішати з вашими улюбленими спеціями, додаємо дрібку солі і щіпку цукру, заливаємо водою (приблизно 100 мл) і перемішуємо. Заливаємо горщики, додатково верхівку змастимо сметаною.

Накриваємо горщики кришками і ставимо їх в холодну духовку.

Ні в якому разі не ставте глиняні горщики у розігріту духовку, інакше вони лопнуть

Розігрівайте поступово до 180 градусів. Точний час готовності сказати важко т. до духовки у всіх різні, орієнтуйтеся по готовності картоплі. Коли він буде майже готовий, додайте поверх трохи свіжої зелені і присипте тертим сиром.

Відправте назад в духовку до утворення сирної скоринки.

Страву можна подавати а горщику, а можна викласти його на тарілку.

Як запекти курку з грибами в сметанному соусі

Сметанна заливка зробить м’ясо курки дуже ніжним і смачним, а завдяки часнику — ароматним.

Інгредієнти:

  • Філе куряче 400 г
  • Гриби лісові 250 г
  • Картопля 250 г
  • Вода 150 мл
  • Борошно 80 г
  • Сир твердий 60 г
  • Сметана 40 г
  • Цибуля ріпчаста 2 головки
  • Часник 2 зубчики
  • Спеції
  • Сіль

Спосіб приготування: Куряче філе ріжемо невеликими шматочками. Муку змішаємо з невеликою кількістю солі і спеціями і обваляем в ньому шматочки м’яса. Обсмажимо на сковороді з розігрітим маслом до появи скоринки.

Тим часом дрібно наріжемо гриби і теж обсмажимо їх на сковороді протягом 5 хвилин, після чого додамо до курки і продовжуємо смажити їх разом.

Тим часом дрібно поріжемо цибулю.

Додамо до решти інгредієнтів і доводимо до золотистої скоринки. Картоплю чистимо і ріжемо кубиками.

Деко змащуємо олією, викладаємо на нього картоплю, а поверх нього обсмажені інгредієнти.Підготуємо сметанний соус.

Розбавимо сметану водою і видавив в рідину кілька зубчиків часнику. Виливаємо на деко. Тремо на тертці сир і посипаємо їм страву зверху.

Ставимо деко в розігріту духовку до 180 градусів і запікаємо до готовності картоплі.

Курка фарширована грибами і картоплею

Безпрограшний варіант для святкового столу. Що може виглядати на столі більш урочисто, ніж запечена курочка?

Інгредієнти:

  • Курка 1 шт
  • Картопля 400 г
  • Гриби печериці 250 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт
  • Масло рослинне (для смаження)
  • Сіль,перець, приправа для курки, за смаком.

Для обмазування:

  • Сметана 2 ст. л
  • Майонез 2ст.л
  • Часник 3 зуб.

Спосіб приготування: Для початку підготуйте курку, видаліть кістки зсередини. Для цього вам знадобиться гострий ніж і трохи терпіння. Обережно зрізаючи шкуру і м’ясо з кістки видалити внутрішній скелет, ніжки і крила не чіпайте. Промийте і обсушіть тушку. Натираємо курку приправою зовні і зсередини.

Картоплю чистимо і ріжемо невеликими кубиками, гриби дрібно нарізаємо і шаткуємо цибулю.

Розігріваємо олію на сковороді і обсмажуємо картоплю на великому вогні, в процесі посоліть і поперчіть. Смажимо до тих пір, поки не утворюється золотава скоринка.

Перекладіть готову картоплю в окрему миску. Додайте на цю ж сковороду ще трохи олії і обсмажте цибулю, потім додайте гриби. Солимо і перчимо за смаком і смажимо 5 хвилин.

Змішуємо гриби і картоплю даємо трохи охолонути. Кладемо курку на деко, в якому буде її запікати і фаршируємо начинкою.

Після того як все буде готово курку потрібно зашити з двох сторін, і в області хвоста і в районі шиї.

Це потрібно для того, щоб весь сік зберігся всередині, п не витік назовні. Можна використовувати звичайну голку і нитку. Поміщаємо наше блюдо в духовку розігріту до 180-200 градусів і залишаємо на 1 — 1,5 години. За цей час курку необхідно один раз перевернути і два рази змастити сметанно-майонезним соусом.

Курка виходить дуже ароматною і з красивою золотистою скоринкою.

Подавати таку страву на стіл краще цілком. а якщо чесно, то навіть шкода їсти таку красу.

Ось такі чудові та смачні варіанти ми з вами розглянули. Кожен з них по своєму особливий і гідний вашої уваги. Готуйте, пробуйте і насолоджуйтеся смаком.

Приємного апетиту!