Курячі крильця в медово-соєвому соусі в духовці

Курячі крильця універсальний продукт, блюдо з яких, відмінно підійде і для звичайного домашнього вечері і для дружньої вечірки. Соковиті, хрусткі — можуть прекрасно послужити в якості закуски до пива. Гарні і як самостійне блюдо і чудово поєднуються з гарніром.

Думаю, більшості вже приїлися різні «майонезно-часникові» маринади, хоча, не буду сперечатися, що приготовлені таким способом крила виходять дуже смачними. Тому звернемо свою увагу сьогодні на соуси в основі яких використовується мед.

Засмажена янтарна, рум’яна кірочка і неймовірний аромат просто не дадуть встояти навіть самому вередливому гурману. А готується настільки просто, що під силу навіть недосвідченому кулінару.

Щоб блюдо вийшло соковитим прийміть до уваги кілька рекомендацій:

  • Для смаження гарні крила свіжі або охолоджені. Заморожені найчастіше виходять сухими.
  • При виборі зверніть увагу на запах м’яса. Тому навіть тривала витримка несвіжої птиці в маринаді не врятує від поганого присмаку, страва буде зіпсовано.
  • Якщо ви використовуєте заморожений продукт, то дайте йому відтанути у прохолодному місці, не допускайте різких перепадів температур.
Загрузка...

Курячі крильця в медово-соєвому соусі запечені в духовці

Дуже простий рецепт зі списком інгредієнтів доступних кожному. Але хто сказав, що прості речовини не можуть бути смачними? Іноді, дійсно, геніальне — просто! Такий варіант підійде не тільки для домашнього приготування, але й ідеальний варіант для гриля на природі.

Інгредієнти:

  • Курячі крильця 1 кг
  • Мед 2ст.л
  • Соєвий соус — 1 ст. л
  • Томатна паста 2 ст. л
  • Перець чорний мелений 1 ч. л
  • Перець червоний мелений 1 ч. л
  • Сіль 2 ч. л

Спосіб приготування: Почнемо з підготовки крил. Промиємо їх і просушити серветкою. Приготуємо соус, для цього в окремій мисці змішуємо мед, томатну пасту, соєвий соус, перець і сіль. Розмішати потрібно так, щоб суміш була однорідною. Добре змащуємо м’ясо приготованим соусом і дамо настоятися в холодильнику.

Бажано залишити на ніч, але може вистачити і одного години, просто смак буде трохи менш насиченим. Щоб курка не пригоріла застеляємо деко пергаментним папером і викладемо на неї тушки.

Якщо не постелити папір, крила прилипнуть до дека

Відправляємо в духовку розігріту до 180 градусів на 30-40 хвилин. У процесі приготування мед, який був у складі маринаду глазируется, завдяки чому утворюється рум’яна кірочка.

Як запекти курячі крильця в медово-соєвому соусі з гірчицею

Кармелизированые курячі крильця варті того, щоб їх приготувати, їх смак приведе вас у захват. Інгредієнти дані з розрахунком на 1 порцію, тому при необхідності збільшуйте їх кількість.

Інгредієнти:

  • Крила курячі — 4 шт
  • Мед — 50 гр
  • Соєвий соус — 30 мл
  • Соус чилі — 5 гр
  • Кетчуп — 70 гр
  • Гірчиця в зернах (діжонська)- 10гр
  • Зубчик часнику
  • Рослинне масло — 20 гр
  • Сіль, спеції за смаком ( можна суміш сухих пряних трав)

Спосіб приготування: Крильця помийте і обсушіть. Бажано в шкірі, там де знаходиться більше м’яса, зробити кілька надрізів.

Тому що шкіра виконує захисну функцію вона не дасть м’яса як слід просочитися соусом, саме тому потрібні надрізи

Підготовлене м’ясо натріть спеціями, посоліть і додайте трохи рослинного масла, ретельно перемішайте. Залиште на 20 хвилин.

Рослинна олія допоможе спецій добре розійтися по м’ясу.

Просочені спеціями крила викладаємо на деко і ставимо в духовку розігріту до температури 220 градусів на 25 хвилин. Після того як курка буде готова, на розігрітій сковороді змішуємо мед, соєвий соус, чилі, кетчуп і гірчицю, перемішуємо.

В отриману масу додаємо готові крила і часник, натертий на дрібній тертці.

Карамелізуємо в соусі м’ясо на сильному вогні з обох сторін близько 2-3 хвилин. Зніміть страву з вогню і залиште на пару хвилин, щоб соус вбрався в крильця, після чого можна подавати до столу.

Загрузка...

Як приготувати курячі крильця в медової заливці і соєвим соусом

Ще один простий рецепт з чудовою пряної гірчичною заливкою і часничком. Відмінний смак додає приправа хмелі-сунелі, яка, на мою думку, просто створена для страв з курки.

Інгредієнти:

  • Курячі крила — 700гр
  • 1 ч. л. гірчиці
  • 1 ч. л. ложку паприки
  • 1 ч. л. приправи хмелі-сунелі
  • 2 зубчики часнику(видавити)
  • 4 ст. ложки соєвого соусу
  • 4ст.л рослинного масла
  • 1 ст. ложка меду

Спосіб приготування: Промиті частини курки разрежем по суглобам. Кінчики крила можете викинути, т. до м’яса у них майже немає, а ймовірність того, що вони пригорять досить велика.

Змішуємо інгредієнти для соусу в однорідну кашку: гірчицю, паприку, хмелі-сунелі, масло, соєвий соус і мед. Видавимо в соус часник.

Трохи присолим і поперчити крила і заллємо їх соусом.

Залишимо маринуватися протягом 1-го години в холодильнику. Застеляємо деко пергаментним папером і викладаємо на нього мариновані шматочки м’яса. Ставимо в духовку розігріту до 200 градусів на 40 хвилин.

Таке блюдо буде ідеально поєднуватися з картопляним гарніром, а залишився на деку сік можна використовувати як підлива.

Крила курячі з медовим соусом в мультиварці

З появою мультиварок у багатьох господинь і кулінарів почалася солодке життя. Що може бути простіше закинути інгредієнти в чудовий горщик і поставити йому програму «вари». Далі він все зробить сам. І цей рецепт не виняток.

Інгредієнти:

  • Курячі крильця — 900 грам
  • Мед — 4 ст. л.
  • Соєвий соус — 50 мл
  • Сіль/перець — за смаком
  • Мультиварка-скороварка — PMC 180

Спосіб приготування: Готуємо крила для готування і складаємо в окрему ємність. Підсолюємо і перчимо за смаком.

Сіллю не захоплюйтеся, так як в інгредієнтах присутній соєвий соус і курка може вийде пересоленим

Змішуємо мед і соєвий соус і заливаємо їм м’ясо.

У чашу мультиварки наливаємо масло і викладаємо крильця.

Закриваємо чашу і ставимо режим «Гасіння — Птиця» на 25-30 хвилин. По закінченню часу, виймаємо нашу страву.

Ароматні, ніжні курячі крильця готові.

Рецепт курячих крил в медово-соєвому соусі на сковороді

Неймовірно смачний рецепт крилець, які готуються на сковороді моментально. Ароматні, і дуже соковиті шматочки м’яса в кисло-солодкому соусі будуть з’їдені з величезним апетитом.

Інгредієнти:

  • Курячі крильця – 10 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний, суміш трав — за смаком.
  • Солодка паприка – 1 ч. л.
  • Мед — 2-3 ст. л.
  • Часник – 1 головка
  • Вершкове масло – 80 р.
  • Лимон – 1 шт.
  • Соєвий соус — 60 мл

Спосіб приготування: Попередньо підготуйте необхідну частину птиці. Промийте і обсушіть паперовим рушником. За бажанням можете розрізати продукт у місцях суглоба, але не обов’язково. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, після чого додаємо 3-4 столові ложки меду.

Тримайте середній нагрів, помішуйте масу до тих пір, поки вона не придбає коричневий колір. Головку часнику натріть на тертці, також можете додати невелику кількість імбиру.

Змішуємо з карамельною масою в сковороді і злегка обсмажуємо. Тепер можна приступити до обжарке крилець. Розподіліть їх по сковороді, розріжте лимон по полам і збризніть м’ясо соком.

Потім полийте соєвим соусом курку.

Накрийте кришкою і тушкуйте приблизно 5 хвилин на середньому вогні. Тим часом наріжте частину часточками лимона.

Через 5 хвилин зніміть кришку і посипте крила спеціями: сіль, перець, паприка. Розподіліть часточки лимона між шматочками птиці.

Продовжуємо смажити ще 10 хвилин, не накриваючи кришкою. Переверніть м’ясо, підсолити, поперчіть , так само додайте сухих трав (базилік, коріандр) і смажте ще 10 — 15 хвилин до повної готовності.

Ніжні крильця приготувалися приблизно за 30 хвилин.

Як приготувати крильця в медовому соусі на мангалі — відеорецепт

Дуже актуальний рецепт в період виїздів на природу і шашликів. Адже такою смакотою дуже приємно насолоджуватися на свіжому повітрі і в хорошій компанії.

Якщо ви ставитеся до тієї категорії людей, які «не полюбляють» курячі крила, то сподіваюся ця стаття змогла вас переконати. Ці рецепти виходять неймовірно смачними. До того ж, таким способом ви можете готувати не тільки заявлену частину курки! Гомілки і стегна теж цілком підійдуть. Готуйте із задоволенням!