Як приготувати холодець з свинячих ніжок

Холодець — відмінне наваристое і ситне блюдо, яке улюблене багатьма. Свинячі ніжки ( та й свинина загалом) — один з кращих інгредієнтів для приготування цієї страви, оскільки містять багато желирующих речовин, завдяки яким не потрібно використовувати желатин.

Натуральний, домашній і дуже смачний холодець так само сприятливий для здоров’я, тому що містить досить велику кількість колагену, який так необхідний для наших суглобів.

Звичайно в процесі приготування потрібно запастися терпінням, адже готується він від 6 до 8 годин, тільки так ви зможете отримати бульйон, який добре застигне.

Загрузка...

Як зварити холодець зі свинячих ніжок

У цьому рецепті, ми не будемо додавати ніяких інших видів м’яса, хоча я знаю, що багато хто любить змішувати свинину з куркою і яловичиною.

Інгредієнти:

  • 2 кг свинячих ніжок з копитами,
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 6-8 горошин запашного перцю
  • 5-6 зубчиків часнику
  • 3-4 лаврових аркуша
  • Зелень
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування: Свинячі ніжки попередньо добре помити і замочити в холодній воді на 1,5 — 2 години. Вода повинна повністю їх покрити. По закінченню часу ви помітите, що вода стане каламутною. Ніжки необхідно вийняти і добре зішкребти від них бруд за допомогою гострого ножа. Потім промити їх холодною проточною водою. Чисті ніжки складаємо в каструлю і знову заливаємо холодною водою, вона повинна покрити їх приблизно на 6-8 див.

Правильно розрахована кількість води один з основних моментів. Якщо води буде багато, то холодець не застигне, якщо навпаки мало, то вийде занадто крутим

Коли м’ясо закипить обов’язково зніміть піну, яка утворилася. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть приблизно 4 години. Потім додайте парку невеликих шматочків моркви і головку ріпчастої цибулі. Можете його не чистити, а просто гарно промити, це додасть холодцю золотистий відтінок. Варимо ще 3 години. За 20 хвилин до кінця готування додайте спеції: перець, лавровий лист і часник, пропущений через прес.

Ніжки вийміть, дайте їм охолонути і відокремте м’ясо від кістки, бульйон процідіть. Розподіліть шматочки м’яса по порційним ємкостей, злегка поперчіть, залийте бульйоном і відправте в холодильник на ніч застигати.

При бажанні дно форми можете прикрасити морквою і зеленню. Це додасть вашому холодцю святковий вигляд.

При подачі на стіл, видаліть з поверхні холодцю застиглий жир і переверніть його на тарілку.

Рецепт холодцю з курки, свинячих ніжок і рульки

Гарний, смачний, наваристий холодець, просто ідеальний для святкового столу. Курячі стегенця зроблять бульйон дуже ніжним. Зверніть увагу на цікавий варіант оформлення.

Інгредієнти:

  • Свиняча рулька — 1 шт.
  • Свинячі ноги — 2 шт.
  • Куряче стегно — 4 шт.
  • Морква велика — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Перець чорний
  • Перець духмяний
  • Лавровий лист
  • Сіль за смаком
  • Вода

Спосіб приготування: І як завжди холодець у нас починається з підготовки м’яса, гарненько промиваємо і ретельно скоблим рульку і ноги, інакше страва не вийде прозорим. вимочуємо в холодній воді.

Час вимочування варіюється по різному-від 2 до 8 годин. Бажано воду періодично міняти, приблизно 3-4 рази, щоб зійшла вся кров.

Велику рульку можете розділити на кілька частин. Підготовлене м’ясо заливаємо водою і доводимо до кипіння.

Перший бульйон потрібно злити і промити м’ясо і каструлю. Знову заливаємо інгредієнти холодною водою, щоб вона покрила м’ясо і знову доводимо до кипіння на великому вогні. Як тільки побачите, що починається кипіння прибирайте вогонь на мінімум, інакше бульйон буде каламутним. Знімаємо піну і варимо протягом 3,5 годин під кришкою на слабкому вогні.

У процесі варіння не доливайте воду!

Щоб курка сильно не розварилася, додамо її за 1,5 години до готовності решти м’яса. Попередньо курячі стегна потрібно добре промити, видалити кістки і шкіру.

Слідом відправляємо очищений цибулю і моркву. Продовжуємо варити під закритою кришкою.

За 40 хвилин до готовності зніміть моркву. Її ми будемо використовувати для прикраси. В цей же час додайте спеції і посоліть бульйон.

Готове м’ясо виймаємо з бульйону і даємо йому охолонути. Бульйон процідіть за допомогою дрібного сита або марлі.

Для того щоб позбутися від надлишків жиру, приберіть бульйон в холодильник на деякий час. Утворену плівку приберіть з допомогою ложки.

Відокремлюємо м’якоть від кісток, залиште ті частини, які ви вважаєте за потрібне, решта приберіть. Відібране м’ясо дрібно поріжте або розберіть на волокна. Рівномірно розподіліть його по обраним ємкостей і заливаємо бульйоном.

Трохи рідини залиште для прикраси. Приберіть форми в холодильник до повного застигання. Для прикраси наріжте тонкою соломкою моркву. У яйця відокремте жовток від білка. Жовток покришіть, і білок поріжте так само як і моркву. На поверхню застиглого холодцю викладіть моркву і білок у вигляді квітів.

А трохи жовтка покладіть в середину квітки. Щоб малюнок добре зафіксувався полийте його невеликою кількістю бульйону і відправте в холодильник на 10-15 хвилин.

Через 15 хвилин залийте малюнок повністю і знову приберіть в холодильник до повного застигання.

Холодець готовий до подачі на стіл.

Загрузка...

Холодець з яловичини і свинячих ніжок

Холодець по цьому рецепту виходить наваристим, крутим з великою кількістю м’яса. Для такої страви точно не потрібен ніякий гарнір, щоб наїстися вистачить однієї порції.

Інгредієнти:

  • Яловича ніжка — 1 шт
  • Свиняча ніжка — 1 шт
  • Яловичина — 500 гр
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт
  • Лист лавровий — 3 шт
  • Перець горошком — 5-6 шт
  • Часник рубаний — 1 ст. л
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування: Ніжки ретельно миємо, якщо потрібно скоблим, потім замочуємо в холодній воді на 2 години.

По закінченню часу гарненько промиваємо інгредієнти і міняємо воду. Доводимо до кипіння, після чого зливаємо бульйон і промиваємо каструлю і м’ясо.

Знову ставимо варити бульйон. М’ясо повинно бути покрито водою на 6-7 см Після закипання вогонь ставимо на мінімум, додаємо моркву і цибулю. Варимо під кришкою 2 години.

Яловичину виймаємо з бульйону, його потрібно буде розібрати на волокна. Інші інгредієнти продовжуємо варити ще 3 години. По закінченню часу, виймаємо ніжки даємо їм охолонути і відокремлюємо м’ясо від кістки. Підготуйте форми для холодцю і розкладіть по ним м’ясо. Бульйон проціджуємо, додаємо спеції і варимо ще 40 хвилин.

Потім заливаємо м’ясо киплячим бульйоном, даємо охолонути, після чого прибираємо в холодильник на всю ніч.

Як приготувати холодець з свинячих ніжок в мультиварці

Я дуже люблю готувати холодець в мультиварці саме по тому, що тут достатньо просто добре підготувати м’ясо для обробки і встановити потрібний режим. В мультиварці не може бути бурхливого кипіння, інгредієнти просто спокійно тушкуються і за ним не потрібно стежити.

Інгредієнти:

  • Рулька свиняча — 600 гр
  • Ніжки свинячі — 600 гр
  • Морква — 3 шт
  • Цибулина — 3 шт
  • Лавровий лист — 3 шт
  • Спеції за смаком
  • Сіль

Спосіб приготування: Ніжки миємо й чистимо, замочуємо в холодній воді на 1 годину. У рульки видаляємо шкуру і так само добре промиваємо. У промитої моркви знімаємо верхній шар і нарізаємо кільцями. Цибулю очищаємо від шкірки, нарізаємо так само як і моркву. Закладаємо в чашу мультиварки рульку і ніжки, додаємо овочі.

Додаємо 1 ч. л спецій і 2 ч. л солі. Воду наливаємо до максимальної позначки.

Закриваємо каструлю і встановлюємо програму «Тушкування» у часі 6 годин. По завершенню програми виймаємо з бульйону цибулю і моркву.

В окрему тарілку складаємо рульку і ніжки, даємо трохи охолонути, потім відокремлюємо м’ясо від кістки і поділяємо на невеликі шматочки. Бульйон проціджуємо через сито.

М’ясо розподіляємо по ємностей, при бажанні додайте часник. Дно ємності можете прикрасити зеленню, морквою, горошком. Заливаємо інгредієнти гарячим бульйоном і даємо трохи охолонути.

Потім прибираємо в холодильник до повного застигання.

Як бачите, приготувати холодець з свинячих ніжок зовсім не складно, а головне, що виходить смачно. Це прекрасне блюдо чудово прикрасить ваш святковий стіл і порадує гостей.