Чізкейк без випічки – 6 рецептів приготування в домашніх умовах

Чізкейк — чудовий сирний десет. Існує думка, що вперше він з’явився в США, але насправді батьківщиною чізкейку є Греція. Його підносили спортсмену переможця Олімпійських ігор, далі рецепт перекочував до Риму, звідти до Англії, а в США рецепт цієї страви потрапив з переселенцями.

Звичайно перший варіант приготування дуже сильно змінився, якісь інгредієнти були додані, які виключені. Так само існують два абсолютно різних підходу до створення десерту. В Америці чізкейки випікають, в Англії їх готують холодним способом.

Пропоную сьогодні розглянути кілька рецептів, які не вимагають метушні з випічкою і духовкою і готуються дуже швидко. Якщо вам потрібно смачне ласощі на швидку руку, ця стаття допоможе вам.

Загрузка...

Класичний чізкейк без випічки в домашніх умовах

Цей рецепт є базовим. У тому випадку, якщо ви приступаєте до готування чізкейку вперше, рекомендую почати саме з нього. Рецепт дуже доступний і легкий, інгредієнти можна знайти в будь-якому продуктовому магазині.

Інгредієнти:

  • 250 р. солодкого печива
  • 100 р. вершкового масла
  • 500 г. сиру будь-якої жирності
  • 200 р. цукру
  • 200 г вершків 33%, можна замінити сметаною
  • 20 г. желатину
  • 100 г. води (для желатину)
  • 1 пакетик ваніліну

Спосіб приготування: Желатин заливаємо холодною водою і залишимо його набухати. Для того, щоб зробити основу для чізкейку, нам потрібно подрібнити печиво в крихту. Для цього разломаем його на невеликі шматочки і помістимо в блендер. Так само потрібно розтопити масло. Це можна зробити в мікрохвильовій печі, або в невеликій каструлі на плиті, не доводьте до кипіння.

Крихту і масло збиваємо до однорідності.

Якщо боїтеся зайвих калорій, масло можна замінити водою або молоком. Смак основи при цьому зміниться

Перекладаємо суміш у форму і рівномірно ущільнюємо по дну. Прибираємо основу в холодильник.

Змішуємо сир, цукор і ванілін. Збиваємо блендером, щоб в сирі не було крупинок.

Цукор додайте на свій смак, т. до сир може бути не дуже солодким, або навпаки, кислим.

Ось така однорідна маса повинна вийде.

Окремо збиваємо вершки міксером. Швидкість додавайте поступово. Збиваємо до утворення м’яких піків.

Розігріваємо в мікрохвильовій печі желатин до повного розчинення, даємо трохи охолонути і змішуємо його з вершками. Вершки з желатином змішуємо разом з сирною масою за допомогою міксера.

Готову суміш перелити у форму з основою.

Щоб суміш рівномірно розподілилася швидко пообертайте руками форму

Прибираємо заготовку в холодильник на 3-4 години до повного застигання.

Готовий чізкейк прикрасьте на свій розсуд.

Чізкейк без випічки з сиром і печивом

Ніжний, вершковий смак цього чізкейку припаде до смаку навіть самим вибагливим гурманам. Цей рецепт можна урізноманітнювати різними добавками на свій смак. В якості прикраси використовуємо апельсин.

Інгредієнти:

  • Печиво пісочне (топлене молоко, ювілейне) 200-220 гр
  • Сир — 250 гр
  • Сметана 20% — 250 гр
  • Масло вершкове — 100 гр
  • Цукор — 4 ст л
  • Желатин — 25гр
  • Апельсиновий сік — 150 гр
  • Апельсин — 1 шт

Спосіб приготування: насамперед замочіть желатин водою кімнатної температури (100 мл), нам потрібно, щоб він набух. Приступимо до основі чізкейку. Подрібніть печиво з допомогою блендера в дрібну крихту.

Якщо немає блендера, то печиво можна розкришити за допомогою щільного поліетиленового пакета і скалки.

Вершкове масло розтопіть в окремій ємності до рідкого стану.

Вилийте рідину в розмелене печиво і перемішайте до однорідного стану.

Рівномірно розподіліть суміш по дну форми для випічки. За допомогою ложки гарненько спрессуйте крихту.

Накрийте основу чізкейку плівкою і приберіть його в холодильник на 30 хвилин. Підготуємо сирну масу. Подрібнити сир заглибним блендером, щоб не було грудочок.

Якщо немає блендера, то можна протерти сир через сито.

Додаємо сметану і цукор і ретельно перемішуємо за допомогою лопатки або ложки.

У 140 мл гарячої води (але не окропом) розчиніть 2/3 набряклого желатину, дивіться, щоб не залишилося грудочок. Перемішуємо сир і розчинений желатин.

Готову основу дістаємо з холодильника і заливаємо сирною масою.

Накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник на 1 — 1,5 години.

Займемося декоративною частиною. Тонко наріжте апельсин кружечками і зніміть шкірку, потім розріжте їх навпіл.

Коли чизкей застигне вийміть його з холодильника. Підігрійте апельсиновий сік і розчиніть в ньому частину желатину. Часточки апельсина викладаємо на поверхню. Акуратно заливаємо їх невеликою кількістю соку з желатином, щоб вони не спливли.

Знову накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на 2 години.

Щоб дістати чізкейк з рознімної форми, нагрійте тонкий ніж у гарячій воді і проведіть їм по колу вздовж бортика. Якщо форма не роз’ємна, то перед тим, як готувати страву, постеліть на дно і стінки харчову плівку. З допомогою неї легко можна буде витягти чізкейк з ємності.

Ось такий чудовий чізкейк у нас вийшов. Чудовий десерт, який замінить торт та тістечка. Так само апельсин можна замінити на будь-який інший фрукт або ягоду, і зробити желе з того соку, який , на вашу думку, покращить смак цих ласощів

 

Загрузка...

Чізкейк з сирним сиром маскарпоне — простий рецепт без випічки

Ті, хто вже не раз випікали чізкейки в духовці, знають, що існує проблема розтріскування. Приготування цього десерту без випічки легко вирішує цю проблему. Ще один простий рецепт з використанням всім відомого італійського сиру.

Інгредієнти:

  • Пісочне печиво — 300 гр
  • Сир маскарпоне — 500 гр
  • Вершкове масло — 100 гр
  • Желатин швидкорозчинний — 40 гр
  • Цукор — 150 гр
  • Вершки 35% — 200 мл
  • Ванільний цукор

Спосіб приготування: Як завжди, приготування чізкейку розпочинається з основи. Подрібнюємо в крихту печиво.

Ще один спосіб подрібнити печиво, якщо немає блендера, — це пропустити його через м’ясорубку.

Розтопіть вершкове масло на плиті і змішайте з отриманої крихтою.

Розподіляємо піщану суміш по дну форми, щільно її спресовуючи.

Приберіть форму в холодильник. Розчиняємо желатин на плиті, не допускаючи кипіння

Зверніть увагу на упаковку желатину, якщо на ній написано, що він швидкорозчинний, то ніяких додаткових приготувань робити не потрібно. Якщо ж звичайний желатин, попередньо замочіть її у воді кімнатної температури.

Вершки збиваємо з цукром міксером до стану однорідності, додаємо сир Маскарпоне і ложку ванільного цукру. Знову збиваємо інгредієнти. Останнім додаємо желатин, який так само потрібно змішати.

Готову сирну масу викладаємо на основу, розрівнюємо і прибираємо в холодильник на 4 години до повного застигання.

Чізкейк виходить дуже ніжним і має приємний вершковий смак. При подачі на стіл полийте десерт сиропом або варенням. Також можна подати його з ягодами або фруктами.

 

Як приготувати сирний чізкейк зі згущеним молоком

Іноді цей рецепт називають «Карамельний чізкейк». Відмінний десерт який підійде не тільки до чаю, але і буде шикарним прикрасою святкового столу. Ніхто не зможе встояти.

Інгредієнти:

  • 250 г кисломолочного сиру
  • 150г вершкового масла
  • 250г печива
  • 100мл молока
  • 300г вареного згущеного молока
  • 15 г желатину (1,5 ст. ложки)
  • 200 мл води

Спосіб приготування: Заздалегідь замочіть желатин. У блендері подрібніть пісочне печиво, масло розтопити в мікрохвильовій печі або на плиті. З’єднайте ці два інгредієнти в окремій ємності і перемішайте до однорідного стану. Олійну пісочну крихту викладаємо у форму. Ущільнюємо по дну і робимо високі бортики.

Прибираємо основу в холодильник. Приготуємо карамельну начинку. У мисці збиваємо згущене молоко і сир з допомогою заглибного блендера. Додамо молоко і продовжимо змішувати.

Замочений желатин відправляємо в мікрохвильову піч і розтоплюємо його. Дайте желатину трохи охолонути, після чого вилийте його в начинку і знову добре перемішайте.

Заливаємо сирну суміш у форму з пісочної основою.

Прибираємо в холодильник до стабілізації на 3 години.

Якщо висота бортика вийшла занадто великий, після застигання начинки зріжте ножем зайве.

Застиглий десерт декоруйте по своєму смаку. Наприклад, можна нанести смужки із залишків вареної згущенки, або посипати шоколадною крихтою.

Шоколадний чізкейк з сиром Маскарпоне і печивом

Влаштуйте свято для своїх улюблених ласунів, я впевнена, що шоколадний десерт приведе їх у захват. Чізкейк дивовижно смачний і ароматний.

Інгредієнти:

  • 300 г шоколадного печива
  • 180 г вершкового масла
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка сметани 20 %
  • 500 г сиру «Маскарпоне»
  • 180 г шоколаду
  • желатин-30 г
  • 150 мл кави

Спосіб приготування: підготуємо корж для основи. Подрібнити печиво в блендері і розтопити 150 гр масла (решта 30 гр знадобляться трохи пізніше). Змішаємо ці інгредієнти разом.

Для зручності можете перемішувати печиво з маслом рукою. Суміш повинні виходити розсипчастою, але в теж час при стисненні в долоні пресуватиметься у грудочку

Рівномірно розподіліть подрібнене печиво по дну форми для випікання, ущільніть за допомогою ложки або склянки.

Приберіть сформований корж в холодильник на 1 годину. Для приготування крему зваріть кави (можна використовувати звичайний розчинна) і остудіть його до кімнатної температури. Після чого залийте їм желатин і залиште на 30 хвилин до набухання.

Плитку темного шоколаду дрібно поломайте, додайте шматочок вершкового масла і розтопіть на водяній бані.

Цукор і сметану змішайте в блендері і додайте сир Маскарпоне, ретельно розмішайте до однорідності.

У даному рецепті сир можна замінити на звичайний сир

Готову сирну суміш змішаємо з розтопленим шоколадом за допомогою міксера. Набряклий у каву желатин розчинний в мікрохвильовці або на водяній бані, змішаємо з шоколадною сумішшю.

Готовий крем виливаємо на підготовлений раніше пісочний корж і прибираємо в холодильник на 4 години. І тепер найскладніше: дочекатися повного застигання.

Одержаний чізкейк посипте какао і тертим шоколадом.

Банановий чізкейк без випічки

У висновку хочу поділиться цим чудовим рецептом бананового чізкейку. Спосіб не складніше попередніх варіантів, але смак виходить чудовим і незвичайним.

Це далеко не всі можливі рецепти, ви можете підключити фантазію і урізноманітнити цей десерт начинками, основу можна робити фруктову або ягідну, прикрашати джемом або шоколадом, або зробити додатковий верхній шар з желе.